Iohannis, "armata ta" vrea să trăiască decent! Militarii așteaptă să promulgi legea votată în Parlament

145163
20
Iohannis,
Ziua de salariu pentru militarii români nu a adus nicio schimbare, măririle salariale neregăsindu-se pe fluturașul din luna mai, deși Legea votată în Parlament prevede că veniturile vor fi aliniate la salariul minim pe economie de 1.450 lei începând cu 1 aprilie 2017. Pentru a nu mai lăsa loc de alte interpretări, Liga Militarilor Profesiniști a anunțat, pe pagina sa de facebook, că salariile militarilor nu s-au mărit din cauza faptului că președintele țării nu a promulgat încă legea votată de Parlament.

"IN ATENTIA MILITARILOR PROFESIONISTI

Datorita faptului ca presedintele tarii NU a promulgat legea votata in Parlamentul Romaniei, militarii NU au beneficiat de marire. Cum in lege scrie clar "Incepand cu 1 aprilie", marirea se va acorda retroactiv, cand legea va fi promulgata si aparuta in Monitorul Oficial. Termenul limita pentru promulgare este 24 mai.

Studiati PL-x nr. 157/2017 Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum și modificarea și completarea unor acte normative", se arată în postarea Ligii Militarilor Profesioniști.

În altă ordine de idei, Asociația pentru Apărarea Drepturilor Militarilor Activi și în Rezervă îi cere președintelui României, Klaus Iohannis să retracteze public și să prezinte scuze militarilor români după gafe făcute în cadrul întâlnirii cu șeful CE, Jean Claude Junker.

"Solicităm retractarea publică, și prezentarea de scuze în mod oficial militarilor Armatei Române, în urma cuvintelor adresate de către dumneavoastră, în data de 11.05.2017, șefului Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, atunci când i l-ați prezentat pe șeful Statului Major General. Conform înregistrării atașate, dumneavoastră v-ați adresat șefului Statului Major General cu apelativul "Domn General". Această exprimare o considerăm nefericită și nelalocul ei, având tăria de a știrbi din respectul și demnitatea de care se bucură ocupantul funcției mai sus menționate. Exprimarea folosită de dumneavoastră a fost contrară uzanțelor diplomatice, nu ar fi trebuit să cuprindă prescurtări de genul celei amintite, apelativul oficial impunându-se a fi ,,Domnule General".

Cea de-a doua greșeală, și cea mai regretabilă, este exprimarea în engleză referitoare la funcția șefului Statului Major General: ,,Chief of my Army", care nu se poate traduce altfel decât ,,Șeful Armatei mele".

Vă informăm, dacă mai era cazul, că Armata este subordonată exclusiv voinței poporului pentru garantarea suveranității, a independentei și a unității statului, a integrității teritoriale a țării și a democrației constituționale. Așa prevede Constituția României! Armata este o instituție responsabilă și aparține poporului!

Într-adevăr, sunteți comandantul forțelor armate și președinte al Consiliului Suprem de Apărare al Țării, dar acestea sunt doar niște funcții ale Instituției Președintele României, nu ale omului Klaus Johannis. Președintele României este efemer în această funcție, Armata însă, este perenă", se arată în comunicatul Asociației pentru Apărarea Drepturilor Militarilor Activi și în Rezervă



Comentează știrea

20 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Petruș
13 mai 2017
Asa sunt militarii respectați de către instituțiile statului

D-le președinte din ce cauza nu ați putut promulga aceasta lege? Ce motiv ați avut? Cd a fost vb despre mărirea salariului dv, ați promulgat legea începând cu acea luna, cu toate ca era deja jumătate din luna respectiva. De ce va bateți joc de noi? Chiar meritam acest "respect" de la dv? Din partea mea și nu numai, toti și toate partidele politice sunteți o dezamăgire.

President
13 mai 2017
Raspuns ptr. Petrus

Petrus, am sa-ti raspund simplu la intrebarile tale: voi militarii , taiati frunza la caini si vreti sa aveti salarizare ca un medic sau inginer , cetateni care si-au tocit coatele pe bancile facultatii , pe cand voi invatati despre adunarea plutonului in careu / aranjarea tinutei in dulap / ce adancime sa aiba transeea , dimensiuni si caracteristici ale armamentului din dotare / si multe alte lucruri de nivel de clasa 0...

Anonim
13 mai 2017
Raspuns pt President

President..cuvântul care te caracterizează este."nesimțirea"..vorbești în necunostinta de cauza..aceste oameni nu au cerut salarii de doctori sau ingineri...as vrea sa te vad ce faci cu 900 de lei..sau sa te vad cerând ajutor atunci când vei fi pana la gat în zăpadă sau în apa de la militari..sa.ti fie rușine...aceste oameni au ajuns bătaia de joc a sistemului bugetar..nu va doriti sa vina timpul sa iasă militarii în strada..!!

a-mirabilis
13 mai 2017
un atac la ,,armata mea''

Don President se vede ca este ,,foarte bine documentat''in ale armatei.Dar,nu a inteles ca ,armata taie frunza la caini si cainii nu vor sa hapaie ca ii este teama de arma.Un militar si nu numai nu cunoaste venitul unui medic dar,fara un mic pesches nimeni nu are curaj sa-si faca o operatie.Anonimul a dat raspuns inteligent;nu au cerut salarii egale cu alte profesii,dr.de exemplu.Cu tocitul coatelor,se vede rezultatul marilor realizari in tarisoara.Cat despre specialitatile militare Presidentul este ...praf.Se vede ca nu s-a urcat intr-un aviaon,nava,tanc sau elicopter.Nu a intrat intr-un punct de comanda,conducerea actiunilor militare,punct de observare radio si radiotehnica.Cat sa se scoale la orice ora din zi si noapte,ma indoiesc.Don President,nu mai sta pe bordura,iesi in strada si cere desfiintarea,,armatei mele''cu modificarea Constitutiei pentru ,,Neutralitate''ca Moldova,Elvetia,R,Dominicana si cite or mai fi.Fi initiatorul acestui demers istoric?

Gipsy
13 mai 2017
Raspuns ptr. cei cu coatele tocite

Mai President sa stii ca si militarii au coatele tocite, da, de instructie, se antreneaza zilnic in poligoane ca sa-ti ape re PATRIA,patrie care nu face mare lucru ptr. ei! Sa stii ca atunci cand altii stau in baruri militarii cara saci de nisip la inundatii din timpul lor liber, iar cand CNADNR nu mai poate tot militarii dau la lopata zapada (un fel de taiat frunze la caini)!!! Sa mai stii ca mai stau si cateva luni plecati de acasa prin poligoanele PATRIEI ptr. aplicatii (se mai instruiesc si nopti la rand prin ploi si vant), luni in care raman cu 1000 de lei ptr. ca nu mai iau norma de hrana. Descurca-te TU cu banii lor! Au recuperari si concediu de odihna de luat de anul trecut, iar voi credeti ca intra in unitati si jaoca table sau se uita la tv, VA INSELATI! Militarii nu s-au comparat niciodata cu doctorii, dar nu-i injositi ca au si ei rolul lor. Medic- salveaza vieti, profesor- educatie, militar(unii cu coatele tocite in bancile facultatilor)-ajutor ptr. popor si apararea hotarelor PATRIEI NOASTRE ROMANIA! Cand "ardea" estul Ucrainei eram cu totii ingrijorati (doctori, profesori, etc.), dar militarii erau pregatiti, ca de deaia "au taiat frunze la caini" prin poligoane! Maritile salariile daca vreti sa mai avem ARMATA, domnilor guvernanti, ca iau 900 de lei fara sporuri(salariul din 2009) -suntem in 2017!!!!!!!

Dan
13 mai 2017
Felicitari

Felicitări celor care apara demnitatea armatei Române!

Gipsy
13 mai 2017
Raspuns ptr. cei cu coatele tocite

Nu mai spui nimic president?

Gipsy
13 mai 2017
Raspuns ptr. cei cu coatele tocite

Ori faci parte din categoria celor pe care ii aperi? A acelora care primesc "CADOURI" de mii de lei pe zi? (Doctori, ingineri)

Gipsy
13 mai 2017
Raspuns ptr. cei cu coatele tocite

Militarii sa stiti ca nu primesc "CADOURI" ci au un salariu de 900 de lei, demn de tara membra NATO!

Iancu Aurel
13 mai 2017
Despre armata

D-le Petrus ,nu baga în seama un anonim, care pangareste armata! După cum se exprima insul, un caporal ceaușist l-ar scuipa în ochi pentru lipsa de discernământ și aberațiile lui clocite în creierul lui redus, la un careu de militari,la un patratel ,nu pătrat mai mare ca l-as onora ! Stimabilul,a terminat cu analiza socitatii românești,si s-a oprit la armata, sa o termine și pe aceasta, ca ea a mai rămas neanproscata cu noroiul mocirlei și haosului plitico-economic, provocate de indivizi de teapa acestui specimen necomestibi, cu creierul pătrat! Unde si-a tocit coatele, de ește asa de deștept? Cat m-as stadui , nu vad în el decât incultura, o proasta gândire de om , de la periferia societati , care râgâie de băuturi împuțite și pușcărie! Din păcate, pentru aceasta scursura umana, toti specialiștii din armata, inclusiv medicii și inginerii,sunt cu 2-3 clase deasupra celor din viata civilă! Dacă acest cap-patratel, vede numai ce este normal pentru acvtivitatile soldatesti, extrapolandu-le cu tot ce se face gradul, la nivelele superioare conform organizării și ierarhiei militare. Ce pretenții sa ai la un asemenea exemplar cu capacitate mintală și comportament rudimentar, care e școlit pana la clasa aVI-a primară, întrucât nu a vorbit pana la vârsta de 9ani ,din cauza unor condiții naturale de dezvoltare, cu rezerva de a-si fi si politicos! Analist , ca aceasta creatura, este este si marele G(C)uru Gușă, un sărac si prăpădit de la TV Realitatea, care blameaza armata peste tot! Ca el sunt multe gunoaie,reziduri umane , care vor sa distrugă Armata României,singura instituție stabilă, cu misiuni precise de apărare,interne si externe, la cerințele cercurilor oculte din exterior ! Dacă eram in America Latina,le-as fi făcut la toti acești tradtori de tara, niște coroane -ghirlande,in jurul capului, cu flori de câmp, de 7,62 mm , frumos mirositoare! PS.ln apărarea d-lui Petrus !

20 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4776 secunde