Ioan Buda, demis de la șefia Poliției Române

de Cuget Liber Vineri, 26 Iulie 2019 269
Ioan Buda a declarat, vineri seară, că a luat act de demiterea sa din funcția de șef al Poliției Române. Activitatea va fi coordonată de adjunctul său, Florin Dragnea. Reacția vine după ce ministrul de interne, Nicolae Moga, a anunțat că a propus demiterea șefului Poliției Române, scrie romaniatv.net

Nicolae Moga, ministrul de Interne, a anunțat, vineri seară, că l-a demis pe șeful Poliției Române, Ioan Buda, ca urmare a modului în care a fost gestionat cazul dispariției fetei din Caracal.

Ministrul și-a motivat decizia prin necesitatea unor "măsuri drastice" în acest caz.

"Am propus demiterea șefului Poliției Române, care este lângă mine, a prefectului județului, care trebuia să colaboreze cu inspectoratul de aici. (...) Trebuie să luăm aceste măsuri, pentru că nu pot eu să mă bag în ancheta procurorului. Ancheta este o anchetă complexă, și atunci (...) eu nu plec de aici până nu finalizăm ancheta", a declarat Moga la Caracal.

Ioan Buda a declarat că a luat act de demiterea sa pentru intervenția defectuoasă în cazul crimelor de la Caracal.

"Vreau să vă spun că am luat act de demiterea mea și datorită faptului că am avut niște intervenții care au fost neadecvate. Am fost informat despre acest caz pas cu pas. Este o anchetă, doream să fie cu noi și procurorul. Sunt mai multe date pe care chiar nu pot să vi le dau. Nu puteau interveni polițiștii înainte de ora 6, pentru că procurorul nu a permis intervenția. Știu despre ce este vorba, cunosc tot ce s-a întâmplat în acest caz, în continuare totul va fi coordonat de domnul Dragnea Florin", a declarat, vineri seară, chestorul Ioan Buda.

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei