Întrecerea de anduranță pentru "pintenii argintii"

302
Întrecerea de anduranță pentru

Articole recomandate

Patru militari din Detașamentul de Apărare Antiaeriană "Scorpionii Albaștri" s-au aliniat la startul competiției "Spur Ride", cursă organizată, timp de două zile, de către trupele americane prezente în baza poloneză din Bemowo Piskie. "The Order of the Spur" este o competiție de tradiție în rândul cavaleriei Armatei Statelor Unite ale Americii. 


Această întrecere aplicativ-militară implică parcurgerea unor teste extrem de solicitante din punct de vedere fizic și mental. Militarii au fost testați timp de 36 de ore pentru dreptul de a câștiga o pereche de pinteni argintii. 


Probele s-au axat pe evaluarea capacității de lider al militarilor, dar și experiența tehnică și tactică în ceea ce privește montarea și demontarea armamentului, executarea unor ședințe de tragere cu diferite tipuri de armament (pistol M-9, pușca de asalt M-4), punerea măștii contra gazelor în barem și alergarea pe distanța de 1 km, asamblarea și dezasamblarea unei stații radio HARRIS, solicitarea sprijinului prin foc, aruncarea grenadei la distanță și precizie, orientarea în teren cu ajutorul hărții și busolei, pe timp de zi și pe timp de noapte, parcurgerea a trei marșuri: în prima zi, alergare pe distanța de 6,5 km urmat de 24 km de marș forțat și de 7 km în a doua zi având cu echipamentul individual, evacuarea unui rănit dintr-o zonă de conflict, acordarea primului ajutor și solicitare MEDEVAC, cât și un test de cultură generală. 


Doi dintre cei patru militari români participanți, au terminat cursa locotenent Casian Bleiceanu și fruntaș George Floricică, ultimul reușind chiar să câștige mult râvniții pinteni argintii. 


Ministerul Apărării Naționale 
Forțele Terestre Române


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0225 secunde