Întăriri pentru Armata Română. A început instrucția viitorilor marinari militari

1242

Articole de la același autor

133 de tineri, din care 130 băieți și trei fete, au început, săptămâna aceasta, programul de pregătire la Școala

de Aplicație a Forțelor Navale "Viceamiral Constantin Bălescu", ce se va desfășura în două module - instrucția individuală de bază

și cea de specialitate.

Potrivit col. Corneliu Pavel, de la Statul Major al Forțelor Navale, scopul pregătirii viitorilor marinari militari este dezvoltarea deprinderilor individuale și colective necesare pentru îndeplinirea atribuțiilor în timp de pace, în situații de criză și de război.

Acesta a precizat că instrucția de bază a soldaților profesioniști se va desfășura până la data de 15 februarie 2019 și are două componente principale, instrucția pentru formarea deprinderilor de militar și instrucția multidisciplinară. Primul modul de pregătire se va încheia prin susținerea examenelor de absolvire și prin depunerea jurământului militar, legământul suprem față de patrie.

"Obiectivul instrucției individuale de specialitate, programată să fie executată până la 12 aprilie 2019, este formarea specialiștilor pentru îndeplinirea cerințelor specifice postului încadrat, prin dezvoltarea deprinderilor de acțiune pentru executarea misiunilor de luptă. După finalizarea programului de pregătire, militarii vor fi repartizați în unitățile militare din Forțele Navale Române, unde își vor desfășura activitatea specifică funcțiilor pe care le vor încadra", a declarat reprezentantul Forțelor Navale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5371 secunde