Întâlnire importantă între miniștrii Apărării din România și Moldova

176
Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a efectuat, ieri, o vizită oficială în Republica Moldova, la Chișinău. Cu acest prilej, a avut o întâlnire bilaterală cu omologul său, Eugen Sturza, în cadrul căreia au fost abordate subiecte referitoare la cooperarea militară, consolidarea securității regionale, precum și la relațiile de cooperare ale Republicii Moldova cu Alianța Nord-Atlantică și Uniunea Europeană.

În cadrul convorbirilor oficiale, ministrul Mihai Fifor a declarat că România va continua să susțină respectarea integrității teritoriale a Republicii Moldova și să acorde sprijin în ceea ce privește parcursul european al țării.

Referitor la cooperarea bilaterală în domeniul apărării, cei doi oficiali au discutat despre demararea unor noi proiecte de colaborare, ce vor fi dezvoltate pe viitor.

"În perioada următoare se va pune accent pe instruirea Forțelor Armate din Republica Moldova, prin participarea la exerciții și activități de instruire în comun, furnizarea de expertiză în domeniul elaborării documentelor programatice și participarea militarilor la cât mai multe programe educaționale în cadrul instituțiilor militare de învățământ din România. De asemenea, vom sprijini implementarea angajamentelor asumate de Republica Moldova în cadrul mecanismelor și programelor Uniunii Europene și ale NATO", a precizat ministrul Mihai Fifor.

Cei doi oficiali au subliniat necesitatea intensificării cooperării în domeniul apărării, apreciind importanța coeziunii și unității, mai ales în contextul de securitate internațional și regional.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4652 secunde