Institutul de Criminologie, vizat pentru desființare. Vezi argumentele!

165
Institutul de Criminologie, vizat pentru desființare. Vezi argumentele! - ddd-1579687089.jpg
Un proiect de hotărâre privind reorganizarea Ministerului Justiției a fost pus în dezbatere publică, miercuri, printre măsurile propuse numărându-se desființarea Institutului Național de Criminologie, transmite Agerpres.

"Prezenta hotărâre a Guvernului prevede: desființarea Institutului Național de Criminologie, personalul încadrat la Institutul Național de Criminologie, precum și posturile aferente acestuia fiind preluate de Ministerul Justiției; redistribuirea personalului încadrat în cadrul Institutului Național de Criminologie se face în funcție de necesitățile Ministerului Justiției", se arată în nota de fundamentare postată pe site-ul ministerului.

Conform sursei citate, institutul nu a beneficiat, de la înființarea sa în anul 2018, de numirea unei persoane în funcția de director, atribuțiile acestuia fiind exercitate pe perioade determinate de timp prin delegarea unei persoane din cadrul Ministerului Justiției, iar ulterior din cadrul Institutului Național de Criminologie. De asemenea, numărul redus de posturi prevăzute în schema de personal "face aproape imposibilă conformarea la exigențele legale privitoare la constituirea diverselor comisii, precum și la exercitarea diferitelor funcții în cadrul instituțiilor publice".

"Pe de altă parte, activitățile pe care le desfășoară la acest moment Institutul Național de Criminologie sunt, de fapt, o parte din activitățile care pot fi exercitate în cadrul unor compartimente din Ministerul Justiției potrivit atribuțiilor ministerului", se mai menționează în nota de fundamentare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.403 secunde