Instanțele blocate. Grefierii protestează împotriva eliminării pensiilor de serviciu

255
Grefierii de la instanțele din întreaga țară, inclusive din Constanța, protestează la această oră împotriva eliminării pensiilor de serviciu.


Potrivit reprezentanților Sindicatului "Grefierul", aceștia doresc să atragă atenția supra propunerilor legislative aflate pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, privind abrogarea pensiilor speciale. 


"Personalul auxiliar de specialitate din instanțe și parchete beneficiază de dreptul de pensie de serviciu, iar nu pensie special, în fapt, fiind vorba despre o pensie ocupațională, astfel cum este denumită în Uniunea Europeană. O eliminare a pensiei de serviciu ar contravene flagrant principiului predictibilității cadrului normative și privează categoria noastră profesională de o minimă stabilitate financiară pe termen scurt și mediu. Informă public că abrogarea pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate va genera masive mișcări de protest, care vor conduce până la blocarea totală a activității și instanțe și parchezte", a anunțat Cătălin Trăistaru, președintele Sindicatului Național al Grefei Judiciare Dicasterial. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5715 secunde