Instanța reia judecarea dosarului lui Dragnea. Trei ani jumătate de închisoare, în primă instanță

155
Instanța reia judecarea dosarului lui Dragnea. Trei ani jumătate de închisoare, în primă instanță - dragnea04605x403-1550476724.jpg

Articole recomandate

Înalta Curte de Casație și Justiție reia, luni, judecarea dosarului DGASPC Teleorman, în care președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare.


Din septembrie 2018, când a intrat în faza de apel, dosarul a fost amânat pe parcursul a cinci termene de judecată, în urma controverselor privind constituirea completurilor de cinci judecători de la Instanța supremă.

Completul care îl judecă pe Dragnea este format din judecătoarele Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera și Rodica Aida Popa.

Procesul se află în faza de apel după ce, pe 21 iunie 2018, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu și a Anisei Niculina Stoica.

Procurorii susțin că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menținerea ilegală în posturi a celor două angajate.

Potrivit DNA, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu și nici nu au prestat vreuna dintre activitățile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfășurându-și de fapt activitatea la sediul organizației PSD Teleorman.

DNA mai susține că, în calitate de președinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona și controla activitatea DGASPC Teleorman, instituție în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica.

Procurorii afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze și să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.

Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influența pe care o avea în calitate de președinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica să fie menținute în funcție la DGASPC Teleorman. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1792 secunde