Informații de ULTIMĂ ORĂ despre măsurile de relaxare în Spania. "Lucrurile merg așa cum speram"

1269
Informații de ULTIMĂ ORĂ despre măsurile de relaxare în Spania.

Articole recomandate

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus în Spania a scăzut, astăzi, la 138, după ce înregistrase, ieri, o creștere, dar a crescut ușor numărul noilor cazuri de Covid-19 confirmate, fiind raportate, astăzi, de Ministerul spaniol al Sănătății 549 de noi îmbolnăviri, transmite agenția EFE, consultată de Agerpres.

Bilanțul deceselor ajunge astfel în Spania la 27.459, iar cel al cazurilor de Covid-19 la 230.183. Dintre acești pacienți, s-au vindecat până în prezent 144.783.

"Lucrurile merg așa cum se spera", a declarat, în urmă cu puțin timp, în conferința sa de presă zilnică, directorul Centrului de Alerte și Urgențe Sanitare, epidemiologul Fernando Simon. În opinia sa, "acum transmiterea este cu adevărat redusă" și a insistat că nu există niciun indiciu care să semnaleze că evoluția pandemiei s-a schimbat substanțial în această țară cu circa 47 de milioane de locuitori.

Pe baza noilor date, Ministerul spaniol al Sănătății va decide, în cursul acestei seri, care sunt regiunile ce vor avansa mai mult cu măsurile de relaxare a restricțiilor antiepidemice. Această relaxare se aplică în patru etape succesive diferențiat în fiecare regiune în funcție de evoluția locală a epidemiei și de capacitatea sistemului sanitar de a face față unei eventuale creșteri din nou a numărului de cazuri, în special a celor care necesită terapie intensivă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2871 secunde