Informație importantă pentru cei care pleacă în vacanță pe Valea Prahovei

660
Informație importantă pentru cei care pleacă în vacanță pe Valea Prahovei - sinaia-1596286968.jpg

Articole recomandate

Purtarea măștii de protecție în spații deschise va fi obligatorie și în județul Prahova începând cu data de 1 august, însă deocamdată doar în anumite intervale orare, a decis, joi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), într-o ședință extraordinară.


Potrivit unui comunicat al Prefecturii Prahova, decizia care a fost luată pe fondul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și îi vizează pe toți cei care se află în acest județ, fie locuitori, fie cei care doar circulă pe teritoriul județului.


"Purtarea măștii, astfel încât să acopere nasul și gura, va fi obligatorie în spații publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în intervalele orare: 07.00-11.00 și 15.00-23.00. Exceptați de la această regulă sunt copiii cu vârsta mai mică de 5 ani", precizează Prefectura Prahova.


Spațiile și intervalele orare au fost stabilite, la propunerea Direcției de Sănătate Publică, luând în considerare probabilitatea prezenței concomitente a unui număr mare de persoane între orele și în locurile unde se constată dificultăți în asigurarea distanței fizice de protecție sanitară, conform legii.


"În funcție de evoluția situației, în zilele următoare, se poate extinde intervalul orar pentru purtarea obligatorie a măștii în spațiile deschise și/sau limitarea programului de lucru la terase, cluburi, baruri, precum și al altor operatori de profil", se mai arată în comunicat. 


Și la Constanța a fost luată joi o măsură similară care vizează în special locurile aglomerate de pe litoral. 


Tot mai multe autorități locale, în special în județele care se confruntă cu focare de infecție cu coronavirus, iau decizia ca masca de protecție să devină obligatorie inclusiv în spațiile deschise aglomerate. Până acum o astfel de decizie a fost luată în Dâmbovița, Argeș, Brașov, Vâlcea, Galați.


Sursa: Digi24


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7054 secunde