Informație de ULTIMĂ ORĂ despre indemnizațiile militare. Cine are mai mult de primit

1400
Informație de ULTIMĂ ORĂ despre indemnizațiile militare. Cine are mai mult de primit - militari-1569918040.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, legea referitoare la Ordonanța de Urgență 103/2018 privind majorarea indemnizațiilor veteranilor de război, care prevede ca soțul supraviețuitor să beneficieze de sută la sută din indemnizație, față de jumătate cum era stipulat înainte, informează Agerpres.

Legea privind aprobarea OUG nr. 103/2018 pentru modificarea art.1 din Legea nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizații și sporuri invalizilor, veteranilor și văduvelor de război prevede majorarea de la 1 ianuarie 2019 a valorii indemnizațiilor invalizilor, veteranilor și văduvelor de război.

Astfel, invalizii de război au o indemnizație de: 1.500 de lei lunar, pentru marii mutilați și cei încadrați în gradul I de invaliditate; 1.000 de lei lunar, pentru cei încadrați în gradul II de invaliditate; 900 de lei lunar, pentru cei încadrați în gradul III de invaliditate.

Veteranii de război au o indemnizație de 600 de lei lunar, iar văduvele de război, dacă nu s-au recăsătorit - 600 de lei lunar.

"Soțul supraviețuitor, care nu s-a recăsătorit, să beneficieze de 100% din indemnizația de veteran de război și de jumătate din renta lunară, precum și de jumătate din numărul călătoriilor gratuite la care avea ori trebuia să aibă dreptul, potrivit legii, soțul decedat", mai prevede legea.

În ordonanța de urgență se arată că aceștia beneficiau doar de jumătate din indemnizația de veteran de război.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.194 secunde