INCIDENTE MILITARE APROAPE DE CONSTANTA / Avioane de vânătoare rusești s-au apropiat "periculos de mult" de distrugătorul american USS Porter în largul Portului Constanța

11783
6
INCIDENTE MILITARE APROAPE DE CONSTANTA / Avioane de vânătoare rusești s-au apropiat
Avioane militare ruse s-au apropiat periculos de un distrugător al Forțelor Navale americane aflat în Marea Neagră pentru un exercițiu militar coordonat de România și desfășurat în largul Portului Constanța, a acuzat în această seară un oficial american. Mai exact, incidentele militare au vizat distrugătorul american USS Porter și s-au produs pe 10 februarie în Marea Neagră, conform căpitanul Danny Hernandez, purtătorul de cuvânt al Comandamentului SUA în Europa.


În momentul producerii incidentului, distrugătorul USS Porter participa la exercițiul naval "Scut Maritim 2017" ("Sea Shield 2017"), desfășurat, conform Forțelor Navale americane, în Marea Neagră, în largul Portului Constanța, în perioada 1-10 februarie.


Avioane ruse s-au apropiat de distrugătorul USS Porter în mod "nesigur și neprofesionist", pe 10 februarie, în Marea Neagră, a acuzat marți seară Danny Hernandez, purtătorul de cuvânt al Comandamentului SUA în Europa, citat de site-ul agenției Reuters.


Potrivit oficialului american, au existat trei incidente separate care au implicat avioane militare ruse și distrugătorul USS Porter. În primul incident au fost implicate două avioane de vânătoare ruse Suhoi Su-24, iar în al doilea a fost un aparat Suhoi Su-24; al treilea incident a implicat un avion Iliușin Il-38.


"Nava USS Porter a încercat să ia legătura cu toate avioanele, dar nu a primit niciun răspuns. Incidentele de acest fel sunt îngrijorătoare, deoarece pot avea drept rezultat un accident sau estimarea eronată a riscurilor", a atras atenția Danny Hernandez.


Circa 2.800 de militari din șapte state NATO - România, Bulgaria, Statele Unite, Grecia, Turcia, Canada și Spania - precum și din Ucraina au participat în perioada 1-10 februarie la exercițiul naval "Scut Maritim 2017" (Sea Shield 2017), desfășurat în Marea Neagră.


Comentează știrea

Tzihcac
15 februarie 2017
Unde nu i cap....

Culmea este ca,e valabila si reciproca !..da aia ,reciproca,nu apate prin presa !

Cip
15 februarie 2017
Vai de capul tau

Corect si nava s-a apropiat de avioane. Se pare ca tie iti trebuie si ceva neuroni ca ai capul cam gol.

Murphy
15 februarie 2017
Unde esti tu Ceausescule ?

Unde esti tu Ceusescule sa le mai spui inca odata tuturor despre buna vecinatate si prietenia intre statele vecine. Dar ce sa faci cand tu ai fost ucis tocmai de rusi, de Gorbaciov si Ilescu ? Asta este situatia, foarte periculoasa pentru Romania si cetatenii ei care nu mai au un cavant de psus in tara lor. Putin ne ameninta in permanenta, au crat si noul Suhoi 35, un pericol pentru omenire, dati cautare pe Google sa vedeti ce avion este. Vai de noi !

Rechunul
15 februarie 2017
Eronat

Incidentul sa intamplat in apele internationale,,nu 'apropierede de Constanta"Nu aveau cum sa survoleze spatiul aerian Roman.Nu mai iformati si panicati cetatenii !!!

europeanu
15 februarie 2017
Agitatorul bolsevic

ucigasul putin stie exact ca la o confruntare o ia puternic peste bot.Cu suhoi sau fara.De aceea agita si el valurile ca sa uite muscalii ca mor de foame.

sofer
15 februarie 2017
pe tanc

autor---cuget liber online--nu aveti voie sa dati alarme false pentru un posibil conflict intre state !!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0532 secunde