Începe pregătirea specialiștilor pentru producția internă de vaccin gripal

151
Începe pregătirea specialiștilor pentru producția internă de vaccin gripal - vaccinantigripa1170x658-1563956658.jpg

Articole recomandate

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", aflat în subordinea Ministerului Apărării Naționale, a demarat procesul de pregătire profesională a personalului de specialitate în perspectiva producerii vaccinului gripal.


O echipă formată din operatori recent integrați în colectivul Institutului Cantacuzino efectuează, în scop de învățare a procedurilor și etapelor de producție, primele teste pe substrat biologic, în vederea realizării loturilor experimentale, necomerciale, de vaccin gripal. Procesul de instruire va avea caracter continuu, până la atingerea nivelului de performanță necesar, și va fi coordonat de specialiști ai institutului.


Astfel, operatorii din cadrul echipei se vor perfecționa la standardele naționale și europene în domeniu, cu respectarea normelor de siguranță și calitate care trebuie îndeplinite pentru realizarea acestui produs biologic de mare importanță pentru sănătatea publică. 


Potrivit secretarului de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, Mihai Dan Chirică, la finalul acestui proces de instruire, operatorii Institutului Cantacuzino vor putea trece la realizarea primelor loturi experimentale, necomerciale, de vaccin gripal, prima etapă în cadrul proiectului strategic de reluare a producției de vaccin gripal pentru uz comercial.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 10 Februarie 2019
Stire din Sănătate : Gripa nu are, încă, un trend descrescător
Pagina a fost generata in 0.5203 secunde