Încă o bază militară cu soldați NATO în România. Ministrul Apărării anunță orașul luat în considerare

5707
Încă o bază militară cu soldați NATO în România. Ministrul Apărării anunță orașul luat în considerare - nato-1526750450.jpg

Articole recomandate

Timișoara ar putea găzdui o bază militară NATO cu 400 de militari, a anunțat sâmbătă ministrul Apărării, Mihai Fifor. Acest lucru ar avea loc dacă României îi este atribuit comandamentul de trei stele de tip Land Command Component.


Acest lucru vine în contextul în care alianța intenționează să organizeze noi astfel de comandamente în Europa, iar România s-a oferit să găzduiască unul dintre acestea.


"Este vorba de cel puțin 400 de ofițeri NATO care ar urma să își desfășoare activitatea. Înseamnă o dezvoltare a zonei în care se află, înseamnă că Alianța recunoaște capacitatea României să organizeze un comandament. Înseamnă școală, grădiniță, infrastructură, dezvoltare economică. Încercați să imaginați o bază militară de 400 de ofițeri cărora trebuie să li se pună la bază toate facilitățile necesare, dar este prematur", a spus ministrul Apărării Naționale, într-o conferință de presă la Timișoara, conform hotnews.ro.


Chiar dacă totul este deocamdată parte dintr-o propunere, Mihai Fifor a inspectat Baza Militară Aeriană de la Timișoara.


"Am fost astăzi și am văzut baza militară. Aici vom avea cât de curând și avioane IAR 99 care vor efectua misiuni și de la Timișoara, plus că am discutat cu cei care operează aeronavele din dotarea Bazei legat de programul pe care România și-l dorește pentru înnoirea flotei aeriene cu elicoptere", a precizat ministrul Apărării.


Mihai Fifor a anunțat și că în următoarea perioadă se vor face angajări masive în Armată, la Timișoara.

"Avem nevoie de o creștere de câteva sute de cadre militare în ganizoana Timișoara. Nevoia acută se resimte mult la baza aeriană. Avem nevoie de încadrare rapidă. Suntem într-o analiză foarte serioasă, astfel încât, dacă României îi va fi atribuit comandamentul de trei stele, una dintre opțiunile plauzibile în care acesta și-ar putea desfășura activitatea este Timișoara. Dar suntem încă într-o fază de analiză", a subliniat Fifor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7896 secunde