Încă doi politicieni au fost achitați definitiv de ICCJ, într-un dosar de corupție

de Cuget Liber Luni, 10 Iunie 2019 174
Fostul consilier prezidențial George Scutaru și fostul vicepreședinte al Camerei Deputaților Dan Motreanu au fost achitați, luni, definitiv, de instanța supremă în dosarul în care au fost achitați în primă instanță pentru spălare de bani. În acest dosar a mai fost achitată definitiv și Ana Maria Schaer, administrator al unei societăți comerciale.


Pe 25 iunie 2018, fostul consilier prezidențial George Scutaru, fostul deputat Dan Motreanu și Ana Maria Schaer au fost achitați de un complet de trei judecători de la Instanța supremă într-un dosar de spălare de bani, legat de finanțarea campaniei electorale.

Potrivit DNA, în anul 2008, președintele CJ Buzău Cristinel Bîgiu (denunțător în dosar) a primit 700.000 de euro mită de la primarul din Jilava, Adrian Mladin, în schimbul acordării sprijinului acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafețe de teren aflate pe raza municipiului Buzău.Banii ar fi fost împărțiți cu George Scutaru (deputat și președinte al organizației PNL Buzău la acea vreme), care ar fi primit suma de 170.000 euro, și Dan Motreanu (secretar general al PNL și deputat de Călărași), care ar fi luat 250.000 de euro, sumele fiind destinate pentru finanțarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale și generale) a candidaților PNL.

DNA susține că George Scutaru a folosit cei 170.000 de euro pentru a cumpăra prin firma sa, SC Quick Monitoring Media QMM SRL, materialele electorale de la SC Echo International Industry SRL, deținută de cetățeanul chinez Chen Lidong. Firma cetățeanului chinez i-a furnizat lui George Scutaru articole de îmbrăcăminte aduse din China, inscripționate cu sigla PNL, respectiv tricouri cu mânecă lungă, jachete de iarnă, căciuli și șorturi.

Procurorii mai notează că George Scutaru a folosit SC Quick Monitoring Media QMM SRL, care avea ca obiect de activitate principal "monitorizare presă", pentru a finanța ilegal campania electorală a PNL din 2008, prin încheierea de contracte fictive și efectuarea unor operațiuni bancare succesive, scrie realitatea.net


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei