IMAGINI SPECTACULOASE / Mineralierul "Stellar Banner" după dezastru. Cât a ajuns "nota de plată"

2363

Articole de la același autor

Mineralierul "Stellar Banner", deținut de compania Polaris Shipping din Coreea de Sud, a fost readus pe linia de plutire, după ce s-a înclinat și a stat parțial sub apă, timp de peste trei luni, în largul coastei Sao Luis, în statul Maranhao, Brazilia.

"Confirmăm că nava plutește din nou. Ținem permanent legătura cu autoritățile locale. Urmează să efectuăm o evaluare completă a stării navei", a transmis, prin intermediul unui comunicat, compania Polaris Shipping, pentru Offshore Energy-Green Marine.

Pentru inspecție, nava a fost remorcată și dusă într-o zonă cu ape mai adânci, informează worldmaritimenews.

Reamintim că dezastrul mineralierului MV Stellar Banner s-a petrecut în data de 24 februarie 2020. Nava, construită în anul 2016, s-a înclinat spre tribord, dar nu s-a scufundat. Cei 20 de membri ai echipajului au fost evacuați, niciun navigator nefiind rănit.

După producerea nefericitului incident naval, compania și autoritățile competente au căutat soluții pentru a evita o posibilă poluare de proporții.

Înainte de ranfluarea navei, echipele de salvare, conduse de Ardent și OceanPact, au evacuat aproximativ 3.500 de tone de combustibil, operațiunea fiind finalizată la sfârșitul lunii martie.

Salvatorii au trecut apoi la descărcarea încărcăturii navei - aproximativ 295 kt de minereu de fier -, astfel încât o parte a punților scufundate au ieșit din apă.

Compania minieră braziliană Vale, care s-a implicat în rezolvarea problemei, a dezvăluit și suma cheltuită în sprijinul armatorului navei "Stellar Banner" - aproximativ 1 milion de dolari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 3.0143 secunde