"Îl somez pe premier să îi ceară lui Teodorovici să achite imediat datoriile statului către companii"

404

Articole recomandate

Președintele PNL, Ludovic Orban, îi solicită premierului Viorica Dăncilă să îi ceară ministrului Finanțelor Publice să achite imediat și fără nicio altă întârziere, conform prevederilor legale, datoriile statului către companii, susținând că Eugen Teodorovici ''sechestrează'' banii acestora, amânând ''intenționat să le restituie sumele din TVA".


"Ministrul (...) Finanțelor Publice, Orlando Teodorovici, fură din banii companiilor pentru a se împopoțona cu realizarea planului de încasări în condițiile în care nu mai are bani pentru a susține cheltuielile nesăbuite ale Guvernului Dăncilă. În luna iunie, Orlando Teodorovici a luat cu japca banii companiilor și a amânat în mod intenționat și cu premeditare rambursarea sumelor încasate din TVA datorate acestor companii. (...) În fiecare lună, companiile primesc înapoi de la stat, în două tranșe, diferența dintre sumele încasate din TVA și cele datorate statului, care se ridică la aproape 2 miliarde de lei pe lună", a arătat Orban.


Potrivit acestuia, "în iunie, companiile care duc greul economiei și care au nevoie de banii lor pentru finanțarea activităților economice zilnice nu au primit nicio tranșă din rambursarea de TVA și au fost practic jefuite de Ministerul Finanțelor Publice care le-a folosit banii în alte scopuri".


"Ministrul Teodorovici își bate joc de companiile private, încălcând grav principiul unui tratament egal între instituțiile statului și contribuabili. Atunci când o companie sau un cetățean întârzie la plata unei datorii fiscale, comisarii sovietici care conduc astăzi Finanțele Publice acționează imediat și blochează conturile contribuabililor, îi execută silit și le percep dobânzi și penalități pentru fiecare zi de întârziere. În schimb, când statul nu-și achită obligațiile către companii și contribuabili mai mult de o lună de zile, nu se întâmplă nimic, ba mai mult, miniștrii actuali amână cu premeditare aceste plăți pentru că se cred vătafi pe economia românească și pe munca oamenilor cinstiți. O somez public pe Viorica Vasilica Dăncilă să-i ceară ministrului Finanțelor Publice să achite imediat și fără nicio altă întârziere, conform prevederilor legale, datoriile statului către companiile care asigură bunul mers al economiei românești și bunăstarea angajaților lor. România nu mai poate continua cu acest fel de guvernare haotică și abuzivă care acționează în mod deliberat și cinic împotriva sectorului privat, gripând singurele motoare de dezvoltare economică sănătoasă", a afirmat Ludovic Orban, citat de romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4109 secunde