Hunedoara / 21 de mineri de la Lonea s-au blocat în subteran

87
Hunedoara / 21 de mineri de la Lonea s-au blocat în subteran - mineri-1371141062.jpg

Articole recomandate

Un număr de 21 de mineri, 14 de la sectorul unu și șapte de la sectorul doi, au refuzat să iasă la suprafață la terminarea programului de lucru, nemulțumiți de propunerea pe care a făcut-o conducerea SNH, potrivit căreia la finalul lunii iunie toți angajații de la minele viabile ar trebui să intre în concediu de odihnă timp de patru zile, transmite Realitatea.net.
Conducerea Minei Lonea a intrat în subteran, pentru a discuta cu cei 21 de mineri, care au refuzat să iasă la suprafață.
Cei 21 de mineri lucrau în schimbul al doilea al cărui program de lucru ar fi trebuit să se termine la ora 18.00. În acest schimb lucrează în total în subteran 106 angajați.
Conducerea Societății Naționale a Huilei a solicitat sindicatului reprezentativ al minerilor, Muntele, să fie de acord ca angajații să intre în concediu de odihnă patru zile, în ultima săptămână a lunii iunie, aceasta fiind o altă măsură înspre eficientizarea activității.
La începutul lunii iunie, la solicitarea Complexului Energetic Hunedoara, entitate energetică care trebuie să fuzioneze cu Societatea Națională a Huilei, producția de huilă a fost diminuată cu circa 40 de mii de tone, respectiv până la 80 de mii de tone. Reducerea producției a fost provocată de importul de cărbune făcut de Termocentrala Mintia la finalul anului 2012.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5742 secunde