"Hoții sunt creativi, fii preventiv", noua campanie demarată de Poliția Română

310
Poliția Română atrage atenția asupra condițiilor care favorizează furturile din locuințe, printr-o nouă campanie de informare: "Hoții sunt creativi, fii preventiv!", care se va desfășura până la finalul acestui an. 


Datele IGPR arată că, în cursul anului 2016, numărul furturilor din locuințe a scăzut cu aproximativ 11% comparativ cu 2015, 10% dintre acestea înregistrându-se ca urmare a împrietenirii cu proprietarii, iar escaladarea și pătrunderea pe ferestrele lăsate deschise reprezentând un mod de operare întâlnit frecvent. 


"De multe ori, riscurile pot fi minimizate prin acțiuni uzuale, precum cele de verificare a securității locuinței atunci când plecăm în concediu. Dorim, astfel, să atragem atenția asupra unor pași simpli ce sunt la îndemâna fiecăruia dintre noi și care ne pot ajuta să evităm situații neplăcute", a declarat comisar de poliție Carmen Șerbănescu, director al Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității - IGPR. 


Demersul a fost fundamentat și de rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității în care se evidențiază faptul că prevenirea furturilor din locuințe este un subiect de interes pentru populație, aproape 70% dintre cei intervievați dorind să primească recomandări sau alte informații în acest sens, iar peste jumătate dintre respondenți apreciind că activitățile cu caracter preventiv ajută la reducerea numărului de infracțiuni. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4762 secunde