Hoți de locuințe luați pe sus de oamenii legii

de Mirabela ȘERBĂNESCU Marţi, 02 Iulie 2019 288
Hoții de locuințe au fost luați prin surprindere, zilele trecute, când s-au trezit cu polițiștii pe cap. Până să scoată vreun cuvânt sau să schițeze vreun gest, polițiștii, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au destructurat o grupare infracțională specializată în furturi din locuințe. În urma celor 43 de percheziții domiciliare, efectuate pe raza mai multor județe din țară, au fost prinși 31 de bărbați.
 
Precizăm că polițiștii din cadrul inspectoratelor de poliție județene Constanța și Mureș, sprijiniți de polițiști din Cluj, Timiș, Alba și Sibiu, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române, au efectuat perchezițiile, pe raza județelor Mureș (34), Cluj (2), Alba (3), Timiș (3) și Sibiu (1), pentru destructurarea unui grup infracțional organizat.
Din cercetări a reieșit faptul că persoanele bănuite ar fi comis furturi din locuințe, cu modul de operare „chei potrivite - foiță de aluminiu”.


Persoanele în cauză ar fi comis 48 de furturi din locuințe pe raza orașelor: Constanța, Cluj-Napoca, Mediaș, Deva, Sovata, Râmnicu-Vâlcea, Bicaz, Suceava, Piatra Neamț, Drăgășani, Gherla, Năsăud, Timișoara, Bistrița, Brașov, Fălticeni, Borsec, Târgu Neamț, Dej, Sighișoara, Baia-Mare, Slatina, Hunedoara, Roșia Montană, Iernut, Târnăveni și Alba Iulia.  
În urma descinderilor, polițiștii au ridicat mai multe bunuri, printre care șapte autoturisme, bijuterii din aur, aproximativ 15.000 de euro, zeci de telefoane mobile și cartele telefonice. 


Ca urmare a administrării probatoriului, 26 de bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 58 de ani, au fost reținuți, urmând a fi prezentați Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă, fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și furt calificat. 


Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, Unității Centrale de Analiză a Informațiilor și de sprijinul tuturor structurilor de investigații criminale pe raza cărora au fost comise faptele. În prezent, cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei