Hotelierii de pe litoral, nemulțumiți de absența salvamarilor de pe plajă

98
Hotelierii de pe litoral, nemulțumiți de absența salvamarilor de pe plajă - cazcopiiinecatitabaraeforiesudsa-1404221234.jpg

Articole de la același autor

Hotelierii de pe litoral intenționează să dezvolte un serviciu propriu de salvamari, arată reprezentanții Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), potrivit mediafax. "Suntem deja la începutul lunii iulie, iar pe jumătate din plaje turiștii nu sunt supravegheați de nimeni", a declarat Mohammad Murad, președintele FPTR, potrivit agenției de presă menționate. 
Hotelierii dau vina pentru această problemă pe guvernanți, care au anunțat, la începutul lunii, că banii pentru finanțarea posturilor de salvamari vor veni abia la sfârșitul verii. 
"Două milioane de români vin anual pe litoral și nu putem trece cu vederea faptul că viața lor este pusă în pericol. Nu vrem să se ia măsuri doar după ce se întâmplă o tragedie. Din păcate, în România, doar în astfel de situații lucrurile se pun în mișcare", a mai afirmat Mohammad Murad.
Din acest motiv, proprietarii de hoteluri de pe litoral solicită autorităților din turism rezolvarea urgentă a problemei. În caz contrar, hotelierii anunță că sunt dispuși să-și angajeze proprii salvamari, dar dacă se va ajunge la această situație, cer ca cheltuielile pentru plata salariilor salvamarilor să fie deduse din taxele și impozitele pe care le plătesc către stat.
În altă ordine de idei, de astăzi, pe plajele din Mamaia și Constanța salvamarii sunt la datorie. În stațiunea Mamaia sunt 17 posturi de observare, iar pe plajele din Constanța 8; salvamarii vor avea program între orele 8,00 și 20,00. Cât privește modul în care vor fi plătiți, primarul Constanței, Radu Mazăre, a anunțat, săptămâna trecută, că aceștia vor fi plătiți din banii proveniți din subvenția de la căldură, urmând ca suma să fie recuperată de la Guvern.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 17 Iulie 2013
Stire din Diverse : Reclamație la salvamar
Pagina a fost generata in 0.4157 secunde