Hidrologii avertizează: VIN INUNDAȚIILE!

145
Hidrologii avertizează: VIN INUNDAȚIILE! - ddd-1580713939.jpg

Articole recomandate

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenționare Cod galben de inundații și depășiri ale Cotelor de atenție, valabilă până la miezul nopții în opt bazine hidrografice din Transilvania și Crișana.

Potrivit hidrologilor, până la ora 00:00, se vor produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele cursuri, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție, pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur (județele Maramureș și Satu Mare), Someșul Mare - bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Bistrița-Năsăud), Someșul Mic - bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Someș - afluenții aferenți sectorului aval S.H. Dej, Lăpuș (județele Cluj, Bihor, Sălaj, Maramureș și Satu Mare), Crișul Repede - bazin superior și afluenți bazin mijlociu, Crișul Negru - bazin superior și afluenții aferenți sectorului amonte S.H. Tinca, Crișul Alb - bazin superior amonte S.H. Gurahonț (județele Cluj, Sălaj, Bihor, Arad și Hunedoara) și Arieș - bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Alba și Cluj).

INHGA precizează că fenomenele hidrologice prognozate se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare și pe unele râuri mici din județele: Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Bihor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.569 secunde