Guvernul a adoptat prevederile care sancționează șoferii care fac live la volan

214
Guvernul a adoptat prevederile care sancționează șoferii care fac live la volan - telefon-1565623680.jpg

Articole recomandate

Guvernul a adoptat, luni, modificarea prevederilor Codului Rutier care presupune sancționarea drastică a șoferilor care transmit live pe Facebook în timp ce conduc, unul dintre principalele motive ale accidentelor rutiere. Sancțiunea constă în 4 puncte penalizare și între 6 și 8 puncte de amendă.


În ședința de luni, Guvernul a adoptat noi modificări ale Codului Rutier care au drept scop prevenirea accidentelor de circulație provocate de șoferii care folosesc telefonul mobil pentru a transmite live pe rețelele de socializare.


"Astfel, se va interzice ținerea în mână ori folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare. Varianta aflată în prezent în vigoare interzice doar folosirea telefoanelor mobile în timpul mersului", informează Ministerul de Interne.


Nerespectarea noilor prevederi se va sancționa cu patru puncte de penalizare și între 6-8 puncte amendă.


Vor fi sancționați cu amendă și șoferii pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru anumite vehicule.


"În plus, titularul unui permis de conducere care încalcă o regulă privind circulația vehiculelor în timp ce ține în mână sau folosește telefonul ori un alt dispozitiv mobil va fi sancționat cu 4-5 puncte-amendă și suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile, având în vedere că în acest caz gradul de pericol social crește. Folosirea telefonului mobil și a altor dispozitive electronice de comunicare sau divertisment, în timpul mersului, reprezintă unul dintre principalii factori de distragere a atenției pentru conducătorii de vehicule, constituind o reală problemă pentru siguranța rutieră, prin amploare și frecvență", mai arată sursa citată.


Prin introducerea noilor modificări se urmărește reducerea numărului accidentelor de circulație cauzate de faptul că șoferului i-a fost distrasă atenția de la condus din cauza folosirii telefonului mobil sau a unui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video.


Noile reglementări vor intra în vigoare în termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, perioadă în care Poliția Rutieră va desfășura activități de informare a participanților la trafic, mai subliniază MAI.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8431 secunde