Grupare de proxeneți, destructurată de procurorii DIICOT

245
Grupare de proxeneți, destructurată de procurorii DIICOT - dd-1586258166.jpg

Articole recomandate

Procurorii DIICOT au trimis în judecată 15 persoane care fac parte dintr-o grupare de proxeneți din Capitală, sub acuzația că recrutau tinere pe care le obligau să se prostitueze în Germania, fetele fiind "controlate" prin corecții fizice și consum de droguri, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, începând cu anul 2017, această grupare infracțională a recrutat mai multe tinere din București, din județul Giurgiu, dar și din zone din Moldova. Fetele erau găzduite în Capitală, fiind apoi transportate în Germania, unde erau obligate să încheie căsătorii de conveniență și să se prostitueze. Membrii grupului convingeau victimele de bunele intenții ale inculpatului M.I., dând senzația unei familii unite și primitoare și, profitând de faptul că acestea aveau o situație familială sau materială precară, le obligau să practice prostituția și se ocupau cu controlarea, supravegherea, primirea și gestionarea sumelor de bani obținute.

Pentru a le convinge să practice prostituția și pentru a deveni asertive, membrii grupării dezvoltau relații sentimentale cu aceste tinere, uneori victimele fiind obligate să consume substanțe psihotrope, devenind astfel dependente de grup. Pentru intimidarea acestora, gruparea infracțională utiliza arme de foc, dar și arme albe, deseori aplicându-le corecții fizice atunci când victimele nu respectau indicațiile primite.

Banii obținuți de această grupare erau cheltuiți pe teritoriul Germaniei pentru închirierea locațiilor unde se practica prostituția și pentru nevoile curente ale membrilor grupării. De asemenea, o mare parte din bani era transferată în România, fie direct, fie prin intermediul serviciilor bancare de transfer financiar, sumele fiind împărțite în mai multe tranșe, pentru a nu trezi suspiciunea autorităților.

Inculpatul M.I. obișnuia să investească bani în achiziționarea de bijuterii din aur cu gramaje consistente, care erau aduse în țară pentru ca veniturile ilicite să fie protejate de eventuale controale ale autorităților germane sau române.

Dosarul se va judeca la Tribunalul București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4609 secunde