Groapa de gunoi a Europei? Containere cu deșeuri din Anglia, găsite în Portul Constanța

454
Groapa de gunoi a Europei? Containere cu deșeuri din Anglia, găsite în Portul Constanța - containersursagardadecoasta1-1582318009.jpg

Articole de la același autor

O amplă anchetă a fost declanșată la nivelul Gărzii de Coastă, după ce în Portul Constanța Sud Agigea au fost găsite nu mai puțin de 16 containere pline cu deșeuri. Conform actelor, în containere se aflau produse de uz casnic second hand, destinate unei firme din București. 


Joi, 20 februarie, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, polițiștii de frontieră împreună cu specialiști de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor, Garda de Mediu, Biroul Vamal și Direcția de Sănătate Publică au descins în Portul Constanța Sud Agigea. Aveau informații că în containerele sosite pentru o firmă din București nu se aflau bunurile declarate în acte! Iar în urma controlului, în cele 16 containere descărcate de pe o navă sub pavilion Olanda, sosită din direcția Marea Britanie, au fost găsite tone de deșeuri inutilizabile. 


Totodată, oamenii legii au desfășurat controale și la sediul și trei puncte de lucru ale societății comerciale, din București și județul Ilfov. 


În dosar sunt anchetate trei persoane, doi români de 36 și 33 de ani, dar și un cetățean britanic, de 34 de ani. Aceștia sunt anchetați pentru export sau import de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale și folosirea de acte nereale la autoritatea vamală. Bunurile vor fi returnate la expeditor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4301 secunde