Grefieră condamnată să achite daune morale uriașe unui fost pușcăriaș

256
Grefieră condamnată să achite daune morale uriașe unui fost pușcăriaș - inchisoare39228800-1530772962.jpg

Articole recomandate

O grefieră de la Tribunalul Iași a fost obligată de judecători să achite daune morale de 20.000 de euro unui fost pușcăriaș, care și-a ucis cumnatul cu o secure și apoi l-a aruncat într-un WC. Decizia nu este definitivă.


În urmă cu aproximativ doi ani, grefiera Cristina Victor a fost trimisă în judecată pentru neglijență în serviciu. Procurorii au acuzat-o că nu ar fi comunicat Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași un extras dintr-o hotărâre a Tribunalului prin care s-a dispus liberarea condiționată a lui Marin Mocanu (63 de ani). Bărbatul, care ar fi trebuit pus în libertate în ziua pronunțării, executa o pedeapsă de 18 ani de închisoare pentru omor și fusese încarcerat din 1999.


Grefiera, care participase la ședință, ar fi trimis extrasul din hotărârea instanței la locul în care era încarcerat deținutul, dar nu ar fi observat că acesta nu a ajuns la destinație, conform anchetatorilor. Astfel, Mocanu a rămas după gratii.

Neștiind că era liberat, deținutul a făcut alte trei cereri similare, toate fiind respinse. Reprezentanții închisorii au sesizat că de la dosarul condamnatului lipsește o decizie. După aproape șase luni, Mocanu a fost pus în libertate și a cerut despăgubiri de 500.000 de euro.

sursa: ziaruldeiasi.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5412 secunde