GCS: Coronavirus în România - 23 de dosare penale

477
GCS: Coronavirus în România - 23 de dosare penale - dddd-1584004168.jpg

Articole recomandate

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat joi că au fost înregistrate 21 de dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor și două dosare penale pentru infracțiunea de comunicare de informații false.

Aceeași sursă informează că mai multe puncte de trecere a frontierei cu Serbia au fost închise temporar începând de joi, ora 8,00. Măsura a fost instituită de autoritățile din Republica Serbia în vederea protejării sănătății cetățenilor din cele două state, în contextul extinderii infecției cu COVID-19, menționează GCS. Traficul de frontieră între cele două țări va continua în condiții normale prin PTF Stamora Moravița (județul Timiș), PTF Jimbolia (județul Timiș) și PTF Porțile de Fier I (județul Mehedinți).

Un număr de 813 apeluri au fost înregistrate miercuri la numărul unic de urgență 112 și 6.118 la linia TELVERDE (0800.800.358), deschisă special pentru informarea cetățenilor, informează Grupul de Comunicare Strategică. Autoritățile le reamintesc cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

GCS reiterează că "informațiile vehiculate prin intermediul rețelelor sociale, potrivit cărora municipiul București s-ar închide sau ar intra în carantină, sunt false". "Nu există nicio discuție despre "închiderea/carantinarea" Capitalei sau a vreunui oraș din România", precizează sursa citată.

Autoritățile roagă cetățenii să dea dovadă de responsabilitate și să nu răspândească pe rețelele de socializare sau pe alte canale informații care nu provin din surse oficiale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5137 secunde