Garda de Coastă sărbătorește Ziua Marinei Române

180
Garda de Coastă sărbătorește Ziua Marinei Române - img20190815wa0027-1565857742.jpg

Articole de la același autor

Cu ocazia Zilei Marinei Române, Poliția de Frontieră prin Garda de Coastă participă, alături de Forțele Navale Române, la activitățile festive și exercițiile demonstrative care se derulează în localitățile Constanța, Mangalia și Tulcea.

Data de 15 august, zi în care prăznuim Adormirea Maicii Domnului și în care, deopotrivă, serbăm Ziua Marinei Române, sărbătoarea națională în care sunt omagiați marinarii români, fiind o tradiție care ocupă un loc aparte în conștiința națională.

Cu această ocazie, Poliția de Frontieră prin Garda de Coastă participă și în acest an, alături de Forțele Navale Române și Marina Comercială la activitățile festive care se vor derula în localitățile de frontieră Constanța, Mangalia și Tulcea.

Joi, 15 august, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă participă cu ambarcațiuni din dotare la activitățile și exercițiile demonstrative organizate în orașele-port și iau parte la ceremoniile de ridicare a pavilionului și marelui pavoaz.

La Constanța, două nave ale Gărzii de Coastă, respectiv nava amiral "Ștefan cel Mare" și nava maritimă de patrulare și intervenție, proiect Shaldag, participă la exercițiul organizat de Forțele Navale Române, privind Combaterea migrației ilegale pe mare, exercițiu realizat în colaborare cu navele Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), din subordinea Ministerului Transporturilor. 

În cadrul aceluiași eveniment, la Mangalia, două șalupe de supraveghere și control și o navă maritimă, proiect Bigliani, participă la exerciții de combatere a migrației ilegale pe mare, respectiv de căutare și salvare, iar la Tulcea, două ambarcațiuni de patrulare  și intervenție, proiect Arvor și Onix, și o ambarcațiune rapidă de intervenție, participă la exerciții de căutare și salvare.

Manifestările care prilejuiesc Ziua Marinei Române au început, încă din data de  07.08.2019, "Ziua Resurselor Mării și a Învățământului Militar de Marină" fiind sărbătorită la Constanța, pe faleza din fața Comandamentului Flotei, unde Garda de Coastă a fost prezentă cu un stand expozițional alături de Academia Navală "Mircea cel Bătrân", Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu", Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza", Direcția Hidrografică Militară și Centrul de Scafandri.

De asemenea, în data de 10.08.2018, în cadrul evenimentelor "Ziua Porților Deschise", organizate în porturile Constanța și Mangalia, au putut fi vizitate de către publicul larg, navele Gărzii de Coastă, respectiv nava maritimă de supraveghere "Ștefan cel Mare", nava maritimă de intervenție, proiect Shaldag și o șalupă de patrulare și intervenție.

Cu ocazia Zilei Marinei Române, conducerea Gărzii de Coastă le mulțumește marinarilor polițiști de frontieră pentru dăruirea și priceperea cu care slujesc frontiera fluvială și maritimă a României, pentru profesionalismul și seriozitatea pe care o manifestă în misiunile internaționale, desfășurate sub egida Frontex și pentru contribuția adusă la rezultatele instituției. Totodată, aceasta le urează tuturor marinarilor și membrilor familiilor lor multă sănătate, fericire, prosperitate și tradiționala urare " BUN CART ÎNAINTE"!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9056 secunde