Gândacii împiedică realizarea unei autostrăzi! Soluția găsită de oficiali

232
Gândacii împiedică realizarea unei autostrăzi! Soluția găsită de oficiali - ddd-1579692975.jpg

Articole recomandate

România a propus Comisiei Europene mutarea speciei de gândac Morimus Funereus de pe traseul viitoarei autostrăzi Pitești-Sibiu cu ajutorul feromonilor, metodă folosită cu succes și în alte țări care au întâmpinat probleme similare, a declarat, miercuri, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, potrivit Agerpres. "O delegație a ministerului discută cu reprezentanții Comisiei Europene pentru a le prezenta soluțiile pe care le propunem vizavi de scrisoarea de clarificări. Sper să se întoarcă cu vești bune, pentru a continua procesul de evaluare și închidere a finanțării pentru autostrada Sibiu-Pitești", a spus Boloș, la Digi 24.

Ministrul a subliniat că aceasta este o soluție practică, folosită deja și în alte țări. "Sunt și alte state care au întâmpinat astfel de probleme și a adoptat astfel de soluții, pentru eliminarea unui impediment minor pentru o problemă majoră, respectiv proiectul de investiții pe care îl avem. Germania a avut un hamster și un gândac, de asemenea, pentru gara din Stuttgart și a trebuit să gândească soluții cum să protejeze aceste specii", a precizat oficialul guvernamental.

Potrivit acestuia, pe traseul autostrăzii Sibiu-Pitești se află 11 situri Natura 2000. "În cele 11 situri sunt specii de animale, plante, care sunt dintre cele mai diverse și pentru anumite categorii de plante, insecte, animale, Comisia a trimis aceste clarificări, care sper să eu să se închidă în următoarea perioadă și să trecem cu bine perioada de evaluare a proiectului", a mai spus Boloș.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3206 secunde