GALERIE FOTO. Ziua Marinei: Aproximativ 10.000 de turiști și constănțeni, prezenți la manifestările de pe Litoral

901

Articole recomandate

Aproximativ 10.000 de persoane sunt așteptate să asiste pe faleza din apropierea Cazinoului din Constanța, la manifestările prilejuite de Ziua Marinei Române, la festivități fiind prezenți președintele Klaus Iohannis, dar și ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor.


Exercițiul Naval Forțele Navale Române 18, cel mai mare spectacol naval al anului, este programat miercuri, 15 august, între orele 10,00 - 12,30, la Constanța, Mangalia, Brăila și Tulcea. Activitățile specifice vor continua, între orele 13,00 - 15,00, în Portul Tomis din Constanța, unde marinarii militari vor organiza jocuri și concursuri tradiționale marinărești. Ziua se va încheia cu concertul Muzicii Militare a Forțelor Navale, susținut pe faleza din Constanța, începând cu ora 20,00, iar marinarii militari se vor retrage cu torțe, în intervalul orar 21,00 - 23,00, în orașele Constanța și Mangalia.

La Muzeul Național al Marinei Române din Constanța, intrarea va fi liberă miercuri între orele 9,00 - 17,00.

Activitățile organizate de Statul Major al Forțelor Navale se vor derula pe faleza din fața Comandamentului Flotei și vor începe la ora 10.00. La acestea au anunțat că vor asista președintele Klaus Iohannis și ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Organizația județeană PSD Constanța susține că "nu este exclusă posibilitatea ca la ceremonii "să apară persoane incitatoare la violență.

"În contextul tulburărilor din ultimele zile, de pe scena politică românească, Organizația Județeană a Partidului Social Democrat Constanța consideră că nu este exclusă posibilitatea ca, la ceremoniile prilejuite de Ziua Marinei, să apară persoane incitatoare la violență, cu scopul de a adresa injurii nu numai principalului partid de guvernământ, ci și administrațiilor centrale reprezentate la festivitățile de mâine", este mesajul postat pe pagina de Facebook a PSD Constanța. v

Ziua Marinei Române a fost organizată pentru prima dată în anul 1902, la Constanța, la data de 15 august, cu prilejul sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului, protectoarea marinarilor, iar în anul 2009 această zi a fost declarată sărbătoare naționale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.763 secunde