GALERIE FOTO / Instruire româno-ucraineană pe mare

de Andreea PERHAIȚĂ Miercuri, 03 Iunie 2020 219
Corveta „Contraamiral Horia Macellariu” a plecat ieri, din Portul Militar Mangalia, pentru a executa, în această săptămână, o serie de exerciții în comun, în apele internaționale ale Mării Negre, cu nava de patrulare ucraineană „Starobilsk”.


Marinarii militari români și ucraineni participă la exerciții comune de monitorizare a traficului naval, precum și de respingere a unui atac aerian, alături de două aeronave ale Forțelor Aeriene Ucrainene.


Activitatea are ca scop principal dezvoltarea nivelului de instruire și de interoperabilitate al militarilor celor două state partenere și riverane Mării Negre.


Cooperarea dintre forțele navale române și ucrainene a cunoscut, în ultimii ani, o dezvoltare intensă în domeniul instrucției pe mare, prin desfășurarea de exerciții comune, în mediul de acțiune terestru și lagunar din zona Deltei Dunării, precum și în domeniul învățământului militar de marină, prin dezvoltarea unor parteneriate educaționale, care cuprind schimburi de studenți și elevi militari din cele două țări.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei