Fără vehicule de "doi cai putere" prin oraș

GALERIE FOTO / Cum scapă CONSTANȚA de căruțe!

1786
8

Articole de la același autor

Jale, nervi întinși la maxim și promisiuni de genul "Nu mai fac" - acestea s-au putut auzi, ieri, pe străzile din Constanța. Polițiștii locali au început ridicarea vehiculelor cu tracțiune animală, spre nemulțumirea căruțașilor, care nu înțelegeau ce se petrece.  Căruțașii care umblă pe drumurile din municipiul Constanța au rămas… doar cu caii. Polițiștii locali s-au pus, de ieri, pe ridicat atelaje. Proprietarii căruțelor s-au arătat nemulțumiți de dispozițiile oamenilor legii și au "avertizat" că se vor apuca de alte "meserii" pentru a-și câștiga pâinea. Mulți dintre ei au ca principale "îndeletniciri" căutatul de fier vechi, pe care apoi îl predau la centrele de colectare, sau oferirea de diferite "servicii" pentru constănțeni, din gunoaiele cărora ridică deșeuri, în principal sticle, și le transportă cu căruțele, pentru a scoate un ban. Dincolo de activitățile pe care le prestează, căruțașii le creează adesea probleme celorlalți participanți la trafic. 

Amenzi de până la 1.000 de lei 

Vehiculele cu tracțiune animală sunt depozitate pe bulevardul Aurel Vlaicu, în zona podului IPMC. La solicitarea deținătorilor, acestea pot fi restituite, doar dacă sunt plătite și amenzile aferente.

"Această acțiune are ca obiect eli-minarea de pe arterele municipiului Constanța a vehiculelor cu tracțiune animală, care încurcă și perturbă circulația rutieră. Lucrătorii Poliției Locale patrulează în cartierele din municipiu, în vederea depistării acestora, iar în momentul în care sunt depistate, se dispune măsura ridicării, transportării și depozitării pe bulevardul Aurel Vlaicu, în zona podului IPMC. Dacă doresc să își ia atelajele înapoi, proprietarii vor trebui să plătească 300 de lei, plus amenda de la 400 la 1.000 de lei", a declarat directorul Poliției Locale, Daniel Bratu.

Supărare mare!

"Ce fac eu acum? Nici nu știam că nu am voie prin oraș cu ea. Haideți că nu mai circul niciodată, nu mai vin cu ea prin oraș, vă promit, doar nu mi-o luați", au fost cuvintele unuia dintre căruțașii lăsați doar cu calul. Anunțați că își vor pierde atelajele, căruțașii depistați în trafic au fost extrem de supărați, deși la început au crezut că este o glumă. Nici nervii și nici rugămințile și promisiunile că nu mai ies cu căruțele pe stradă nu i-au înduplecat pe polițiștii locali, care i-au sancționat și au trecut la ridicat atelaje. "Eu am dat o grămadă de bani pe căruță! Eu cu ce mai muncesc acum? Facem și noi un ban cinstit… ce să fac, să mă apuc de dat în cap, să fur? Ce dacă merg cu ea, am făcut vreo crimă?", spunea un alt căruțaș supărat pe polițiștii locali.

Calul rămâne la proprietar

Oamenii legii spun că doar atelajele vor fi ridicate, însă calul rămâne la proprietar. Această măsură se datorează costurilor enorme pe care le-ar presupune ridicarea unui animal. Potrivit polițiștilor locali, aceștia ar trebui să cheltuiască între 1.300 și 1.500 de euro pe fiecare animal ridicat. "Au voie să dețină căruțe, dar nu au voie să circule pe drumurile publice. Dacă vor circula pe câmp, e problema lor. Pe străzile din Constanța nu au ce căuta", a precizat directorul Poliției Locale. Polițiștii locali spun că aceste acțiuni vor avea loc zilnic.

Comentează știrea

TX
25 septembrie 2013
BULGARAI

Maine, poimaine. Vedem masini cu numere de bulgaria cu saci de gunoaie pline de sticle. Initiativa este ok

noni
25 septembrie 2013
in sfarsit !!!!

Replici de carutasi: nu am stiut, nu mai fac, fara caruta ma apuc sa dau in cap ?? Sa o luam in ordine: scarbele stiau ca nu au voie dar mizau pe faptul ca nu le face nimeni nimic, din acest motiv ieseau mereu pe strazi, fara jena. Acelasi gen de santaj, nu am caruta, dau in cap....la fel de tigani ca Suleyman Sulamica, santaj de 12 ani pe diverse subiecte, dati in cap carutasilor, va asteapta parnaia. Cu ceva ani in urma, un vecin, tata a 4 copii, a fost omorat in bataie de tigani, pt ca in trafic, le-a omorat calul cu basculanta, din vina carutasului, pe drum public, in oras, au ramas 4 copii orfani. Am vazut caruta cu fier la deal, fara forta din partea calului de a mai trage, o ia la vale si se opreste intr-o masina, care mergea in spatele ei. Tiganul, dupa ce am sarit toti cu gura, ne-a ras in fata pe motiv ca ne agitam degeaba, nu are bani de dauna si ne provoca s a chemam politia, pe motiv ca nu vin pt asa ceva si chiar de vin, nu au ce s aii faca. FOARTE BINE D-LOR POLITISTI !!!! Luati-i si pe evazionistii cu ponei, de pe Soveja, care duc poneii in Tabacarie, pe tiganul pitic si clica lui !!!

nea CALU
25 septembrie 2013
sec XX!

Traim intr-un secol indepartat de ceea ce vedem la TV in tarile civilizate. In secoulul asta la un ziar dintr-o tara membra UE apar poze cu carutze. Voi realizati la ce nivel suntem ?? Nu ai cum sa nu fii de acord cu ridicarea acestor mijloace de transport preistorice, din moment ce ele incurca secolul vitezei. Ca sunt tigani veniti cu atelajele din alte sate din apropiere de CTA...nu ne intereseaza. MUNCA CINSTITA , dar ptr tigani e caaam grele... DAR EU AM IMPRESIA ca paana acum a fost o oarecare intelegere intre patronii de firme ce recicleaza PET-uri pe filiera - Primarie - Pol Locala - Tzigani cu carute. Adica eu ca patron am grija ca marfa sa-mi ajunga la depozit cat mai ieftin. Tu primarie ai cota parte din afacere dar ai grija sa-mi ajunga marfa, sau macar nu te baga sa mi-o opresti pe drum. Poate gresesc.

FONDURI EUROPENE
25 septembrie 2013
FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE

Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe: crestereaprepelitelor. ro

FONDURI EUROPENE
25 septembrie 2013
FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE

Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 100 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/mp/an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de 23.000euro pe an. Pentru mai multe detalii vizitati: cultivareaciupercilor. ro

vic
25 septembrie 2013
pentru nenea Calu

Gresesti, cu siguranta! Totusi, ca patron, cum faci sa dai cota parte in situatia in care doresti acest lucru? Primesti factura?

Răspuns la: sec XX!
Adăugat de : nea CALU, 25 septembrie 2013
Traim intr-un secol indepartat de ceea ce vedem la TV in tarile civilizate. In secoulul asta la un ziar dintr-o tara membra UE apar poze cu carutze...
europeanu
25 septembrie 2013
Hotii

Factura de spaga o da hotul de mazare dupa ureche.Si are urechi mari.Stie si un copil ca nu misca nimic in oras fara spaga pentru secatura.

husein paraipan
25 septembrie 2013
trafic civilizat in orase

Politia nu trebuie ridicata in slavi! Face un simplu act de normalitate, cu foarte mare intarziere! ... (cam cu vreo 20 de ani...)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2897 secunde