Furau combustibil din navele de pe Dunăre. 14 persoane reținute

224
Furau combustibil din navele de pe Dunăre. 14 persoane reținute - furaucombustibil-1529391485.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de la Transporturi Constanța, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, au reținut 14 bărbați bănuiți de furt de combustibil. 


În urma unei acțiuni de prindere în flagrant delict și a șapte percheziții domiciliare, polițiștii au descoperit și ridicat 7.260 de litri de combustibil, 2.700 de lei, 420 de euro, două autoutilitare, două ambarcațiuni și două motoare de ambarcațiune.


În noaptea de 14 spre 15 iunie a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au depistat în flagrant delict șapte bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani, în apropierea localității Giurgeni din județul Ialomița, în timp ce sustrăgeau 3.520 de litri de produs petrolier, din tancurile de consum ale navelor ce tranzitează fluvial Dunărea.


De asemenea, în urma a șapte percheziții domiciliare efectuate în județele Constanța și Teleorman, într-un dosar penal ce viza presupuse infracțiuni de delapidare, tăinuire și furt calificat, polițiștii au descoperit și ridicat două autoutilitare, două ambarcațiuni, două motoare de ambarcațiune, un tractor, o remorcă auto, 3.740 de litri de motorină navală, 420 de euro și 2.700 de lei. Valoarea totală a bunurilor descoperite este de aproape 125.000 de lei. 


Astfel, pe 15 iunie, 10 bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, iar pe 16 iunie, instanța de judecată a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele a trei dintre aceștia, pe numele altor șapte persoane fiind emisă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.


De asemenea, pe 17 iunie, în cadrul aceluiași dosar penal, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au efectuat un control la bordul unei nave, fiind descoperită o instalație confecționată artizanal. Aceasta era folosită de personalul ambarcat - patru bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 51 de ani - la sustragerea de motorină din tancurile destinate transportului produselor petroliere.


În aceeași zi, cei patru bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.


Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Autorității Navale Române.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4612 secunde