Fregata "Regina Maria", misiuni NATO în Marea Neagră

218
Fregata

Articole de la același autor

Fregata "Regina Maria" a plecat, duminică, 22 martie, din portul militar Constanța, pentru a se integra în gruparea navală permanentă a Alianței Nord Atlantice SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), care operează în Marea Neagră, în următoarele trei săptămâni.

Echipajul fregatei românești, alcătuit din 222 de militari, va executa misiuni de supraveghere navală, aeriană și antisubmarin, împreună cu echipajele fregatelor BGS "Drazki" (Bulgaria), HMCS "Fredericton" (Canada), ITS "Virginio Fasan" (Italia) și TCG "Salihreis" (Turcia), precum și exerciții de interdicție maritimă, transport logistic, căutare și salvare pe mare, precum și evacuare medicală, în vederea creșterii interoperabilității în aplicarea procedurilor specifice de conducere a acțiunilor militare dintre aliați.

Forțele Navale Române participă la misiunile NATO de asigurare a securității Alianței, în această perioadă, conform angajamentelor asumate de țara noastră față de parteneri.

Astfel, România contribuie cu două nave militare integrate în grupări navale permanente NATO, puitorul de mine "Viceamiral Constantin Bălescu", nava-comandant a grupării navale de luptă împotriva minelor marine SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group), care operează în Marea Mediterană, și fregata "Regina Maria", cu elicopter Puma Naval ambarcat, ca parte a grupării navale permanente SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group).

"Înainte de plecarea în misiune, pentru menținerea capacității de luptă a navei și a personalului, la bordul fregatei «Regina Maria» au fost luate măsurile de prevenire a infectării cu Covid-19 și au fost asigurate materialele de protecție pentru personal, iar echipajul a fost controlat medical, conform procedurilor în vigoare", informează Statul Major al Forțelor Navale.

XXX

Participarea celor două nave militare românești la misiunile NATO din Marea Neagră și Marea Mediterană se înscrie în sfera principală a domeniului de activitate al Ministerului Apărării Naționale, pentru asigurarea securității naționale și a Alianței.

Totodată, în contextul actualei crize sanitare, structurile Forțelor Navale Române sunt alături de autoritățile centrale și locale în lupta pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului Covid-19, fiind în măsură să execute o gamă largă de misiuni de asistență și de intervenție în caz de urgențe. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3751 secunde