Fregata Regina Maria arborează pavilionul NATO la catarg

256
Fregata Regina Maria arborează pavilionul NATO la catarg - fregatareginamaria-1594366126.jpg

Articole recomandate

Fregata "Regina Maria", cu un echipaj alcătuit din 240 de militari, desfășoară misiuni NATO, în Marea Neagră, în perioada 9-29 iulie, ca parte componentă a grupării navale permanente SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), din care mai fac parte și navele militare ESPS "Alvaro de Bazan" (Spania), TCG "Kemalreis" (Turcia) și BGS "Drazki" (Bulgaria).


Gruparea navală NATO prezentă în Marea Neagră, din care face parte și nava militară românească, este de a descuraja potențialele amenințări la adresa securității Alianței și de a furniza răspunsul militar rapid, în situații de criză. Totodată, navele SNMG-2, împreună cu navele care alcătuiesc SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group), cea de-a doua grupare navală permanentă NATO prezentă în Marea Neagră în această perioadă, vor participa și la exercițiile multinaționale, pe care le vor organiza partenerii bulgari și ucraineni, în luna iulie.


România a subliniat constant importanța componentei maritime și aeriene în cadrul prezenței înaintate adaptate (Tailored Forward Presence, tFP) a Alianței Nord Atlantice în Marea Neagră, dată fiind importanța strategică a regiunii. Măsurile adoptate de NATO sunt defensive, proporționale și conforme cu obligațiile și angajamentele internaționale asumate de statele membre.


Prin participarea fregatei "Regina Maria" și a dragorului maritim "Locotenent Lupu Dinescu" la misiunile celor două grupări navale NATO în Marea Neagră este demonstrat angajamentul continuu al țării noastre pentru asigurarea securității europene și euro-atlantice, conform principiului solidarității Alianței. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2424 secunde