Fregata "Regele Ferdinand", în misiune în Marea Neagră

310
Fregata

Articole de la același autor

Fregata "Regele Ferdinand" a plecat joi, 28 martie, din portul militar Constanța, pentru a se integra în gruparea navală permanentă NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), din care mai fac parte nave militare ale Canadei, Olandei, Spaniei și Turciei.

Gruparea navală NATO va desfășura, până la data de 18 aprilie, misiuni de supraveghere maritimă în Marea Neagră, pentru întărirea măsurilor de descurajare a provocărilor la adresa securității în regiune, dar sunt prevăzute și escale în porturile Trabzon (Turcia), Constanța și Poti (Georgia), pentru refacerea capacității de luptă.

Luna aceasta se împlinesc 15 ani de când țara noastră a devenit membru cu drepturi depline al Alianței Nord-Atlantice și din anul 2004 până în prezent Forțele Navale Române au participat la zeci de misiuni sub stindardul NATO, în Marea Neagră, în Marea Mediterana și în Afganistan. Angajamentul continuu al României și al Aliaților, pentru securitatea și pentru apărarea comună, asigură credibilitatea și relevanța NATO în beneficiul tuturor statelor membre și al securității euro-atlantice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2194 secunde