Fraudă cu fonduri europene, în atenția DNA Constanța

495
Fraudă cu fonduri europene, în atenția DNA Constanța - dna-1594279178.jpg

Articole de la același autor

Procurorii anticorupție au soluționat, în luna iunie, dosare penale care vizau fraude cu fonduri europene de aproximativ un milion de euro, se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție. În timpul urmăririi penale, din totalul prejudiciului au fost recuperați aproximativ 514.000 lei. 


Printre dosarele soluționate se află și unul anchetat de procurorii din Constanța, vizând o fraudă la o fermă de creștere a caprinelor din comuna Săcele. 


Astfel, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a doi inculpați, administratorii firmei respective, pentru infracțiuni de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (autorat și complicitate) și evaziune fiscală.


"În perioada aprilie 2012 – noiembrie 2013, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile ce avea ca obiect "Înființare fermă de creștere și exploatare a caprinelor în comună Săcele, jud. Constanța", unul dintre inculpați ar fi depus la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (A.P.D.R.P.), pentru rambursare, documente sau declarații false având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, în sumă totală de 2.175.476 lei.
O parte din documentele respective (facturi fiscale) care justificau execuția unor lucrări și care nu fuseseră realizate în realitate, ar fi fost puse la dispoziție de celălalt inculpat, în calitate de administrator al unei societăți comerciale", se arată în comunicatul DNA. 


Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3539 secunde