Fostul senator PSD Cătălin Voicu, condamnat la 7 ani de închisoare cu executare

227
Fostul senator PSD Cătălin Voicu, condamnat la 7 ani de închisoare cu executare - catalinvoicu16176000-1530255272.jpg

Articole recomandate

Cătălin Voicu, fostul senator PSD, a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare. A fost acuzat de intervenții la conducerea Electrica pentru ca o firmă să primească preferențial contracte.

Decizia este definitivă.

Fostul senator PSD Cătălin Voicu a fost trimis în judecată în acest dosar în noiembrie 2014, de procurorii DNA. L-au acuzat de complicitate la abuz în serviciu, faptă pe care a comis-o în perioada în care era consilier la Departamentul Securității Naționale din cadrul Administrației Prezidențiale.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2004-2005, Cătălin Voicu, folosindu-se de funcțiile de consilier la Administrația Prezidențială și ulterior deputat, a intervenit la directorul Electrica din acea perioadă, Nicolae Coroianu, și la directorul economic să acorde contracte firmei Tech Safety pentru livrarea de produse din domeniul protecției muncii, în condițiile în care societățile beneficiare Electrica, Electrica Serv și SISE Moldova aveau produse pe stoc peste necesar și la prețuri supraevaluate de la același furnizor.

În urma acestor intervenții, Nicolae Coroiu a dispus funcționarilor din subordine, iar Petru Andronache a aplicat aceste dispoziții privind achiziții publice de echipament individual de protecție și echipament de lucru în valoare totală de 14.750.685 de lei (fără TVA) de la societatea Tech Safety.

Echipamentele au fost achiziționate la un preț supraevaluat, fără a se organiza vreo procedură de achiziție publică, fiind prin încredințare directă, fără a exista o negociere a prețului, care a fost stabilit potrivit intereselor furnizorului.

Astfel, au fost încheiate 77 de contracte cu firma Tech Safety, facturile pentru echipamentele livrate fiind achitate în regim de urgență, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9556 secunde