Fostul șef al forțelor SUA în Europa: „După Crimeea, e posibil ca rușii să ocupe România”

de Cuget Liber Joi, 14 Martie 2019 340
Avertisment extrem de grav transmis la Praga de generalul american Ben Hodges, cel care până acum 2 ani a condus forțele militare americane din Europa.Hodges a declarat în cadrul unei conferințe dedicate împlinirii a 20 de la aderarea Cehiei la NATO că Alianța trebuie să facă față unor amenințări extrem de grave din partea Rusiei și Chinei. În acest context, fostul șef al forțelor americane din Europa a avertizat că țara noastră ar putea fi următoarea țintă a rușilor, după Ucraina, potrivit Ceske Noviny.

Generalul a declarat că Rusia va recurge la agresiune imediat ce va simți semne de slăbiciune din partea NATO și va profita de orice „fisură” din Alianță. El a insistat asupra importanței întăririi forțelor NATO în regiunea Mării negre. „Aici Rusia este cea mai agresivă. Dacă Occidentul nu face nimic în ceea ce privește anexarea Crimeei, e foarte posibil ca apoi rușii să ocupe Odessa și poate chiar și România”.

Hodges a insistat asupra faptului că aliații trebuie să joace un rol mai important în NATO și a cerut Germaniei să aloce mai mult pentru apărare. Generalul a criticat însă și ritmul lent în care se construiește infrastructura în Europa.

În opinia lui Hodges, un război între Statele Unite și China ar putea izbucni în următorii 10 ani. În acest caz, a spus el, eforturile americane se vor concentra în Pacific, astfel că Europa va trebui să fie capabilă să se apere singură.

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei