Fostul șef al CNAIR a dat compania în judecată, asemenea predecesorilor săi

175
Fostul șef al CNAIR a dat compania în judecată, asemenea predecesorilor săi - catalinhomor-1486646266.jpg

Articole de la același autor

Compania de Drumuri și Autostrăzi (CNAIR) a ajuns o vacă de muls pentru foștii directori generali ai acesteia. După ce numirea lor politică, urmează destituirea lor tot politică, la schimbarea Guvernului, moment la care aceștia contestă în procese îndreptate împotriva companiei schimbarea lor. Ei cer fie repunerea lor în funcție, fie daune substanțiale. Ultimul director general al CNAIR, Cătălin Homor, nu face excepție. Acum două zile el a dat CNAIR în judecată la Tribunalul București.


Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a fost acționată în judecată la începutul acestei săptămâni de către Cătălin Homor, director general al companiei până în data de 11 ianuarie. Compania urmează să facă în cursul zilei de joi informări pe această temă, la solicitarea Digi24.ro. Solicitat telefonic, Cătălin Homor a refuzat să confirme sau să infirme faptul că a dat compania în judecată.


Obiectul acțiunii deschise la Tribunalului București în data de 7 februarie este "nulitate act juridic", cu referire cel mai probabil la întreruprerea contractului de mandat acordat lui Cătălin Homor. "Contestă modul în care a fost eliberat din funcție, a fost nelegală măsură, motive de procedură și de fond", spune Alin Goga, jurist în cadrul CNAIR, citat de Digi24.ro. 


Goga, unul dintre angajații CNAIR care militează pentru reformarea companiei, crede că soluția împotriva unor astfel de porocese este înlocuirea contractelor de muncă pentru directorii generali cu contracte de mandat și includerea în aceste contracte a indicatorilor de performanță.


De altfel, potrivit informațiilor Digi24.ro, Cătălin Homor, a fost primul director general al companiei care a avut un asfel de contract, de mandat, fără a avea însă în acesta critrerii de performanță.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4762 secunde