Fostul primar Ciuhandu, condamnat definitiv la 3 ani cu suspendare în dosarul finanțării Clubului "Poli"

144
Fostul primar Ciuhandu, condamnat definitiv la 3 ani cu suspendare în dosarul finanțării Clubului

Articole recomandate

Curtea de Apel Timișoara l-a condamnat luni, definitiv, pe fostul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, la trei ani cu suspendare, în dosarul finanțării ilegale a Clubului de Fotbal Politehnica Timișoara, când acesta era condus de Marian Iancu, anunță Agerpres.


În dosar au mai fost judecați și 10 angajați ai primăriei.


"Condamnă inculpatul Ciuhandu Gheorghe-Coriolan, primar la data comiterii faptelor, pentru infracțiunea de abuz în serviciu, în formă continuată, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare. (...). Dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei de 3 ani închisoare și stabilește un termen de supraveghere de 4 (patru) ani (...)", arată sentința publicată luni seara pe site-ul Curții de Apel Timișoara.


Fostul secretar al Primăriei Timișoara, Cojocari Ioan, rămâne cu condamnarea de 3 ani cu suspendare dată de Tribunalul Timiș.


Fosta directoare economică a Primăriei Timișoara la data săvârșirii faptelor, Haracicu Smaranda Maria, a primit 3 ani cu suspendare pentru abuz în serviciu în formă continuată, la fel ca și fosta directoare a Direcției de Comunicare a Primăriei Timișoara, Mihalache Violeta.


Pe partea civilă, instanța obligă, în solidar, pe inculpații Cojocari Ioan, Ciuhandu Gheorghe-Coriolan, Haracicu Smaranda Maria și Mihalache Violeta-Teodora să plătească în favoarea părții civile Municipiul Timișoara suma de 27.000.000 lei împreună cu dobânda legală aferentă calculată începând cu data emiterii fiecărei ordonanțări de plată și până la plata efectivă a prejudiciului.


Inculpați în dosar au mai fost, pentru abuz în serviciu sau complicitate la această infracțiune, și viceprimarul din timpul mandatului Ciuhandu, Adrian Orza, dar și alți șase angajați ai municipalității.


Procurorii DNA au reținut că acordarea unor sume de bani "în mod abuziv și contrar prevederilor legale în vigoare, în perioada 2008-2011, din bugetul local al municipiului Timișoara, în cuantum total de 27.100.000 lei, către S.C. Politehnica Timișoara S.A. (...) nu a servit intereselor comunității, ci doar pe acelea ale unui grup privat de interese, organizat în jurul clubului de fotbal, finanțarea fiind ilegală".


Un raport al Curții de Conturi pe perioada respectivă a arătat că finanțările pentru clubul timișorean de fotbal, venite din partea Consiliului Județean și Primăriei Timișoara, au fost ilegale, iar prejudiciul total creat este de aproape 30 de milioane de lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6069 secunde