Fostul ministru Valerian Vreme, trimis în judecată în dosarul privind licențele Microsoft

163
Fostul ministru Valerian Vreme,  trimis în judecată în dosarul  privind licențele Microsoft - valerianvremebun-1505314626.jpg

Articole recomandate

Procurorii DNA l-au trimis, ieri, în judecată, sub control judiciar, pe Valerian Vreme, la data faptelor ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în dosarul legat de licențele Microsoft.

Potrivit unui comunicat DNA, în perioada septembrie 2010 – februarie 2012, Vreme Valerian, în calitate de ministru al comunicațiilor și tehnologiei informației, cu încălcarea dispozițiilor legale privind achizițiile publice, a încheiat, fără organizarea unei licitații publice, cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract ce avea ca obiect închirierea, pe o durată de 16 luni și 13 zile, cu opțiune de cumpărare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft în școli. Acest lucru s-ar fi întâmplat în condițiile în care Acordul-cadru de furnizare nr. 32/12.08.2009 nu permitea încheierea unui astfel de contract subsecvent.

Potrivit procurorilor DNA, prin acest demers s-a cauzat, pe de o parte - un prejudiciu Ministerului Comunicației și Tehnologiei Informației, în valoare totală de 11.291.794 euro, iar pe de altă parte - un folos patrimonial necuvenit, în același cuantum, în favoarea D.Con-Net AG.

În cauză s-a dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor imobile ce aparțin inculpatului. Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4016 secunde