Fostul director general al Confort Urban, Viorel Farcaș, condamnat la închisoare

664
Fostul director general al Confort Urban, Viorel Farcaș, condamnat la închisoare - viorelfarcas-1505924414.jpg

Articole de la același autor

Viorel Farcaș, fost director general al SC Confort Urban SRL, a fost condamnat de Tribunalul Constanța la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă. 


Vă reamintim că, în luna mai, Viorel Farcaș a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției, încheiat cu procurorii Direcției Naționale Anticorupție Constanța, în dosarul în care este cercetat pentru fapte de abuz în serviciu, luare de mită, spălare de bani, conflict de interese și instigare la delapidare. 


Sesizarea cu acordul de recunoaștere a fost înregistrată la Tribunalul Constanța, în data de 18 mai. Procurorii DNA Constanța l-au acuzat pe Cristinel-Viorel Farcaș că, în calitate de director general al SC Confort Urban SRL, alături de o altă persoană, ce dispunea de viză de control financiar preventiv, a participat la atribuirea a două contracte, către două societăți comerciale și ulterior la efectuarea unor plăți nelegale. Cele două contracte au avut ca obiect servicii de transport rutier și închiriere de utilaje, în valoare de 22.764.600 lei, respectiv furnizarea de piatră spartă, în valoare de 3.075.000 lei.
 
Aceste contracte au fost încheiate cu încălcarea dispozițiilor legale care impuneau, printre altele, organizarea unor proceduri de licitație publică. Prin aceste acțiuni, inculpatul a prejudiciat bugetul SC Confort Urban SRL cu suma totală de 17.994.680 lei, reprezentând contravaloarea plăților ilegale efectuate în favoarea societăților executante.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.681 secunde