Forțele pentru Operații Speciale, acțiune în zona aerodromului Tuzla

de Sorin MIHALACHE Joi, 19 Septembrie 2019 193
În perioada 16 - 26 septembrie, în facilități de instrucție ale Armatei României și în zona aerodromului Tuzla, va avea loc exercițiul Forțelor pentru Operații Speciale Neptune Strike 19 (NEST 19). 


La exercițiu, vor participa peste 100 de militari, cu aproximativ 20 de mijloace tehnice, din Bulgaria, Grecia, România și Serbia. Militarii români fac parte din structurile de forțe navale pentru operații speciale.


Miercuri, 25 septembrie, de la ora 10.00, în Portul militar Mangalia va fi organizată Ziua Distinșilor Vizitatori a NEST 19, informează, într-un comunicat, Biroul de presă al MApN. 


XXX 
Exercițiul NEST 19 se desfășoară pe baza unui scenariu fictiv, asociat războiului hibrid, care permite testarea nivelului de pregătire atins de personalul structurilor de forțe pentru operații speciale aflate în subordinea Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale. 


Exercițiul are drept scop dezvoltarea interoperabilității în rândul structurilor participante - prin planificarea și executarea de misiuni întrunite specifice forțelor navale pentru operații speciale și armonizarea procedurilor de lucru în mediul multinațional - în vederea asigurării securității regionale. 


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei