Forțele Navale Române, prezente în SUA

350
Forțele Navale Române, prezente în SUA - fortelenavaleromane-1411667496.jpg

Articole de la același autor

Șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiralul dr. Alexandru Mîrșu, a participat la Reuniunea Comandanților Marinelor Militare din NATO, în cadrul Simpozionului Seapower 2014, care a avut loc la Newport, Rhode Island, SUA. 


Tema principală a celei de-a XXI-a ediții a simpozionului a fost "Soluții globale la provocările maritime comune", fiind discutate o serie de subiecte de interes comun, precum contribuții la operații de securitate maritimă: noi instrumente  legale și îmbunătățirea capacității de avertizare maritimă precum și direcțiile viitoare de urmat în acest domeniu; experiențe recente în participarea la operații și influența acestora asupra viitoarelor tipuri de nave; sistemul privind schimbul de informații maritime în perspectiva îmbunătățirii imaginii maritime recunoscute la nivel global; implicațiile forțelor navale asupra schimbării climatului actual și îmbunătățirea operațiilor Alianței. 


Simpozionul este organizat bianual de către Colegiul Naval de Război al SUA, începând din anul 1969. La eveniment participă comandanții marinelor militare sau ai structurilor de securitate maritimă din întreaga lume. Anul acesta, în premieră, a participat la simpozion un lider naval militar din China, care a prezentat viziunea marinei militare din țara sa referitoare la securitatea maritimă și construirea unui climat de pace în regiunea Oceanului Pacific pentru o dezvoltare durabilă. 


De asemenea, șeful Statului Major al Forțelor Navale a efectuat o vizită oficială la Comandamentul Forțelor Maritime ale SUA (U.S. Fleet Forces HQ) și la Comandamentul Aliat Suprem pentru Transformare (NATO Supreme Allied Commander Transformation SACT) din Norfolk, Virginia.


Pe parcursul vizitei, oficialul român s-a întâlnit cu amiralul Wiliam Evans Gortney, comandantul Forțelor Maritime ale SUA, cu generalul Mirco Zuliani, locțiitorul comandantului Comandamentului Aliat Suprem pentru Transformare, cu alți oficiali NATO, precum și cu ofițerii români de stat major, care își desfășoară activitatea în comandamentele NATO din Norfolk, SUA. Problematica discuțiilor cu partenerii NATO a vizat aspecte legate de securitatea maritimă, pe termen lung, în zona Mării Negre, implicații pentru strategia maritimă NATO, ca urmare a deciziilor luate la Summit-ul NATO, de la începutul lunii septembrie, dezvoltarea cooperării în domeniul operațiilor maritime, a instrucției și a misiunilor executate în comun, pentru perioada 2015-2020.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5084 secunde