Forțele Navale caută elevi pentru Colegiul Militar din Constanța

419

Articole de la același autor

Marinarii militari, scafandrii de luptă și infanteriștii marini vor interacționa cu adolescenții de la Liceul Teoretic "Mihail Kogălniceanu" din Vaslui și la Colegiul Național "Cuza Vodă" din Huși, Liceul Teoretic "Emil Racoviță" din comuna Vetrișoaia și de la Colegiul Național "Gheorghe Roșca Codreanu" din Bârlad, cărora le vor transmite invitația de a face parte din marea familie a Forțelor Navale. 


Înscrierile pentru concursul de admitere la Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" din Constanța se pot face până vineri, 20 aprilie, la centrele militare județene sau la centrele militare de sector din Municipiul București. Pentru cele 120 de locuri alocate pentru clasa a IX-a se pot înscrie tineri cu vârsta de cel mult 16 ani împliniți, care au absolvit sau vor absolvi anul acesta învățământul gimnazial. 


De asemenea, absolvenții de liceu, cu diplomă de bacalaureat și cu vârsta de cel mult 30 de ani, care doresc să urmeze cariera de marinar militar își pot depune dosarul de candidat, pentru concursul de admitere la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu", până la data de 4 mai.


Pentru anul de învățământ 2018-2019, sunt scoase la concurs 176 de locuri (110 locuri pentru MApN și 66 locuri pentru MAI), cursurile durează doi ani, fiind asigurate gratuit cazarea, echiparea și hrănirea. 


După absolvire, tinerilor le este garantată repartizarea pe un post în Forțele Navale sau în Ministerul Afacerilor Interne, în funcție de opțiunea acestora. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2495 secunde