Formare pentru voluntari în domeniul prevenirii consumului de droguri

81
Formare pentru voluntari în domeniul prevenirii consumului de droguri - dependenta13534474631384515625-1385373151.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța a inițiat o sesiune de formare în domeniul prevenirii consumului de droguri, destinată voluntarilor antidrog. 


Formarea, având denumirea "Informat. Dispus. Capabil", s-a realizat de către specialiști ai Agenției Naționale Antidrog și a însumat 40 de ore de învățare, pe parcursul a cinci zile, tema acesteia fiind formarea de bază în domeniul prevenirii consumului de droguri.
 
"Demersul formativ urmărește creșterea nivelului de cunoștințe a voluntarilor cu privire la influența drogurilor legale și ilegale asupra consumatorilor, aceștia fiind familiarizați cu aspecte precum principalele categorii de substanțe și efectele acestora, noțiuni utilizate în domeniul drogurilor, semnele consumului de droguri, sistemul de asistență destinat persoanelor dependente de droguri în România, noțiuni și concepte utilizate în prevenirea consumului de droguri, fenomenul substanțelor noi cu efecte psihoactive, tehnici și metode de comunicare", precizează reprezentanții Agenției Naționale Antidrog. 


Activitatea de voluntariat în cadrul Agenției Naționale Antidrog se desfășoară cu respectarea unor principii, cum ar fi participarea ca voluntar pe baza consimțământului liber exprimat, implicarea activă a voluntarului în viață comunității, desfășurarea voluntariatului cu excluderea oricărei contraprestații materiale din partea beneficiarului activității, recrutarea voluntarilor pe baza egalității șanselor, fără discriminare. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1969 secunde