Florin Iordache, audiat în dosarul OUG 13

185
Florin Iordache, audiat în dosarul OUG 13 - iordache2-1491825183.jpg

Articole recomandate

Fostul ministru al Justiției Florin Iordache a ajuns vineri în fața procurorilor din cadrul Parchetului General pentru a da explicații în dosarul elaborării Ordonanței de Urgență 13 privind modificare Codurilor Penale. 


Florin Iordache a fost audiat în calitate de martor, potrivit Realitatea TV. 


Dosarul OUG 13 a ajuns la Parchetul General după ce Direcția Națională Anticorupție (DNA) și-a declinat competența în acest caz. 








Astfel, procurorii Parchetului de pe lângă ÎCCJ fac cercetări in rem în acest dosar pentru săvârșirea infracțiunilor de sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, fals intelectual, favorizarea făptuitorului și prezentarea cu rea-credință de date inexacte, precizările fiind făcute după ce judecătorii CCR au decis că DNA și-a arogat competențe și a excedat cadrul legal, acțiunea sa de verificare a OUG 13 fiind una abuzivă.


Ancheta desfășurată de DNA a fost atacată de Călin Popescu Tăriceanu, care a sesizat CCR în privința unui posibil conflict între Parchetul Anticorupție și Guvern. CCR a constatat existența conflictului și în motivarea deciziei că prin verificarea oportunității și legalității adoptării OUG 13 Ministerul Public a încălcat principiul separației puterilor în stat și și-a arogat atribuții ce aparțin Parlamentului și CCR.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3532 secunde