Col. (r) Remus Macovei, despre eroii constănțeni:

"Flămânzi și goi, s-au dovedit a fi soldați viteji și disciplinați!"

198

Articole de la același autor

Astăzi, de la ora 11.30, la Muzeul Național al Marinei Române, are loc lansarea lucrării "De la Turtucaia la Budapesta. Prinosul de sânge al militarilor constănțeni în Campania 1916 - 1919", autor col. (r) Remus Macovei. 


Lucrarea este structurată pe următoarele capitole: Aspecte privind pregătirea militară a locuitorilor Dobrogei; Date generale privind mobilizarea militarilor constănțeni; Principalele împrejurări în care și-au pierdut viața sau au fost răniți militarii constănțeni; Recompensarea militarilor care s-au evidențiat pe câmpul de luptă; Drepturi acordate celor care au luptat în campania 1916-1919 și urmașilor celor care și-au pierdut viața pe timpul campaniei; Cinstirea memoriei militarilor constănțeni. 


În lucrare, sunt prezentate datele personale ale celor 1.151 de militari constănțeni morți în campanie și a celor 509 militari declarați invalizi, conform datelor descoperite la Direcția Județeană Constanța a Arhivelor Naționale. 


De asemenea, în lucrare sunt prezentate 47 de foto-documente - petiții, memorii, cereri, reclamații, scrisori etc., adresate autorităților pentru obținerea unor drepturi cuvenite urmașilor și invalizilor de război. 


"Am dedicat această lucrare militarilor constănțeni, în marea lor majoritate plugari, care chiar cu o instruire și înzestrare necorespunzătoare, de multe ori flămânzi și goi, s-au dovedit soldați viteji și disciplinați, având o contribuție importantă la realizarea României Mari", a declarat col. (r) Remus Macovei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 27 Iunie 2017
Stire din Cultură-Educație : S-a lansat revista "Misiunea"
Pagina a fost generata in 0.4915 secunde