Fiul unui preot din Iași a murit înecat la Olimp. "Sufletul lui tânăr a zburat la Cer"

296
Fiul unui preot din Iași a murit înecat la Olimp.

Articole de la același autor

Un tânăr de 20 de ani, din județul Iași, este una dintre cele mai recente victime răpuse în mare, în această vară. Gabriel Ilie Melniciuc era fiu de preot și student eminent al Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași. Acesta a venit pe litoral, săptămâna trecută, împreună cu prietenii. Duminică se aflau pe plajă în stațiunea Olimp, când tânărul a ignorat steagul roșu arborat de salvamari, semn că marea era agitată, iar înotul interzis. S-a aventurat în larg, dar a fost prins de curenții puternici, împotriva cărora nu a putut să lupte.

Tânărul a fost scos din apă inconștient, iar cadrele medicale de la SMURD și Serviciul de Ambulanță, ajunse la fața locului, au realizat protocolul de resuscitare, dar în zadar. Într-un final, a fost declarat decesul. Vestea morții lui a întristat comunitatea din Iași, tânărul fiind fiu de preot; totodată, părinții lui sunt ambii profesori la Facultatea de Teologie Ortodoxă "Dumitru Stăniloae" din Iași. De altfel, părintele Calistrat a transmis un mesaj de condoleanțe în mediul online: "Iliuță Gabriel Melniciuc, fiu duhovnicesc, student la F.A. în Iași, a zburat la Cer, în urma unui stop cardio-respirator, fiind găsit în apele Mării Negre, în stațiunea Olimp. Cu toată străduința medicilor de prim ajutor al serviciului SMURD, la vârsta de 20 de ani, viața nu s-a mai întors în trup, iar sufletul lui tânăr a zburat la Cer, spre Dumnezeu. Condoleanțe familiei Pr. Melniciuc Ilie și pzvt. Nicoleta, ambii profesori la Facultatea de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din Iași. Veșnica lui pomenire!Odihnă veșnică în mila Preasfintei Treimi și a luminii veșnice în Duhului Sfânt. Chipul Slavei Tale sunt, deși port rănile păcatelor, eu sunt oaia cea pierdută, cheamă-mă Mântuitorule și mă mântuiește.(Psalmii). Regrete sincere din partea părinților slujitori, de la mănăstirile Bujoreni și Vlădiceni, care l-au cunoscut pe studentul Iliuță Gabriel Melniciuc. Sincere condoleanțe!".

Reamintim că, de la începutul anului până în prezent, în jur de 15 persoane au murit înecate în Marea Neagră, la Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9222 secunde